Anayasa Mahkemesi karşılama salonunda yer alan aile albümünde, FETÖ’den ihraç edilen hükümlü AYM üyelerinden Erdal Tercan ve Alparslan Altan’ın fotoğraflarının bulunması dikkat çekti.
ANAYASA MAHKEMESİ KURULUŞ YILDÖNÜMÜ TÖRENİNE ERDOĞAN DA KATILDI
Anayasa Mahkemesi’nin kuruluşunun 57. yıldönümü dolayısıyla, Anayasa Mahkemesi Binası’nda bir tören düzenlendi. Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la birlikte AYM Başkanı Zühtü Arslan ile siyasi isimler katıldı.
FETÖ HÜKÜMLÜLERİNİN FOTOĞRAFLARI DUVARDAN KALDIRILMADI
Erdoğan ve Arslan, tören salonuna doğru ilerlerken karşılama salonundan da geçti. Burada, mahkeme başkanları ve üyeler albümünün yer aldığı duvarda, FETÖ’nün darbe girişimi sonrası ihraç edilen ve hüküm giyen AYM üyelerinden Alparslan Altan ile Erdal Tercan’ın fotoğraflarının kaldırılmaması dikkat çekti.
AYM üyelerinden Alparslan Altan’a FETÖ/PDY örgütü üyesi olması gerekçesiyle 11 yıl 3 ay, Erdal Tercan’a ise 10 yıl 7 ay ceza verilmişti. AYM Altan ve Tercan’ın meslekten men edildiğini basın açıklamasıyla duyurmuştu.