CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na 2013 yılında attığı terörist Sakine Cansız twiti hakkında şimdiki fikri soruldu.
Habertürk TV’de yayınlanan Gerçek Fikri Ne adlı programda Kaftancıoğlu’nun, terörist Sakine Cansız hakkında 2013 yılında attığı övgü içeren twiti gündeme geldi.
Söz hakkını kullanmak isteyen Kaftancıoğlu, programa telefona bağlandı.
“BAĞLAMINDAN KOPARILARAK”
Kaftancıoğlu, “Siyaset yaparken farklı dönemlerde farklı şekillerde bir takım kurduğunuz cümlelerin hakikaten ve altını çizerek söylüyorum bağlamından koparılarak yıllar sonrasında kim olduğu hiç önemli değil bugün adı Canan olur, yarın Ayşe olur, yarın Fatma olur… Hiç önemli değil. Sadece ve sadece bir nefret söylemini de üstüne katarak kişileri hedef gösteren söylemin inanın bu topluma hiçbir faydası yok.” dedi.
Kaftancıoğlu, twitleri hakkında Konuklardan öğretim görevlisi Hüseyin Alptekin ile bire bir oturarak fikirlerini açıklamak istediğini dile getirdi.
KAFTANCIOĞLU’NA SAKİNE CANSIZ SORUSU
Alptekin, Kaftancıoğlu’nun twitinin üstünden çok zaman geçtiğini ve fikrinin değişmiş olabileceğinden bahsetti.
Alptekin, “Bugün ben Sakine Cansız teröristtir diyebiliyorum demek nefret söylemi değildir.” dedi. Ancak Kaftancıoğlu, twitinin arkasında durarak fikrinin aynı olduğunu beyan etti.
Kendisinin bir algı oluşturmadığını ifade eden Kaftancıoğlu; “Hayatın gerçeklerine rağmen algıları oluşturanların bir yüzleşme yapması lazımdır.” şeklinde konuştu.
“BEN HİÇ DEĞİŞMEDİM”
Alptekin’in “İnsanlar değişebilir” sözünü anımsatan Kaftancıoğlu, Toplumu bu hale getirenlerin siyasi konjonktüre göre değişen insanlar olduğunu söyledi.
Kaftancıoğlu, “Ben Canan Kaftancıoğlu olarak hiç değişmedim.” diyerek Sakine Cansız hakkındaki twitlerinin arkasında durdu.
Kaftancıoğlu terör örgütü PKK’nın kurucuları arasında yer alan Sakine Cansız ile ilgili 2013 yılında attığı twitte “Devrimci kadın” ifadelerini kullanmıştı.
Twitler şöyleydi:
“İnsanlık tarihi kadın ile başlar. İnsanlık kadına yapılanlarla kaybeder” demiş Sakine Cansız. Ve insanlık kaybetti.”
“Üç kadın sözünü uzak, resmi, sıradanlaştırıcı buluyorum. ‘Üç devrimci kadın’ denmeli. Devrimci oldukları için öldüler.”