Apple, 1 milyar dolarlık dava ile karşı karşıya

apple

Apple, Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD)’de 18 yaşındaki bir gencin açtığı davayla gündemde. New York’ta yaşayan Ousmane Bah adlı öğrenci, geçtiğimiz yıl 4 ayrı eyalette gerçekleştirilen Apple mağazalarındaki hırsızlıklarla ilgili olarak tutuklanması nedeniyle Apple’ı dava etti.

YANLIŞLIKLA 4 KEZ TUTUKLANDI

Manhattan Federal Mahkemesine açılan davada 18 yaşındaki öğrenci, Apple’ın mağazalarında kullandığı yüz tanıma sisteminin yanlış yönlendirmesi sonucu haksız yere tutuklandığını belirtti. Bah, tutuklamalar nedeniyle psikolojisi ve itibarının olumsuz yönde etkinlendiğini ifade etti.

Haziranda gerçekleşen ilk hırsızlık olayında Bostan’dan mahkemey çağırılan genç, Manhattan’daki hırsızlık olayı ile ilgili kasım ayında gözaltına alınarak ifadesi alındığını anlattı.

apple

Bah gözaltındaki kişilerden biri olmadığının ortaya çıkınca serbest kaldığını ifade etti.

Kimliğinin hırsızlarca çalınarak kullanılmış olabileceğini de savunan genç, Boston’a hiç gitmediğini, Manhattan’daki hırsızlık esnasında da okulunda bir törende olduğunu bildirdi.

APPLE “ORWELL’Cİ” OLDU

Bah, dava dilekçesinde George Orwell’in 1984 kitabına gönderme yaptı. Apple’ın müşterilerinin yüzlerini haberleri olmadan tarayarak şüpheliler listesi ile eşleştirdiğini iddia etti. Genç, Apple için “Orwell’ci şekilde” ifadesini kullandı.

Bah hakkındaki, New Jersey’deki suçlamalar bekletilirken Massachusetts, Delaware ve New York’taki suçlamaların geri çekildiği bildirildi.

Dava ve iddialara yönelik Apple’dan henüz açıklama yapılmadı.

Apple’ın New York, Massachusetts, Delaware ve New Jersey’deki mağazalarında 2018 yılının mayıs ayında gerçekleşen hırsızlık olaylarında bin 200 dolar değerinde ürün çalındığı bildirilmişti.

Exit mobile version