Çipras, erken seçim isteyecek

aleksis-çipras

aleksis-çipras

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, partisi SYRIZA’nın hem AP hem de yerel seçimlerde beklentilerin gerisinde kaldığını belirterek erken seçime gitmek istediğini açıkladı.

KOMŞU ERKEN SEÇİM YAPACAK

Sonuçları gözardı etmenin kendisine uygun olmadığını söyleyen Çipras, yerel seçimlerin ikinci turundan sonra Cumhurbaşkanı’ndan erken genel seçim ilan etmesini isteyeceğini bildirdi. Ekim ayında yapılması plananlanan seçimler erkene çekilirse haziran sonunda gerçekleştirilecek.

Avrupa Parlamentosu (AP) seçimlerinin Yunanistan’daki resmi olmayan sonuçlarına göre, ana muhalefet partisi merkez sağcı Yeni Demokrasi (ND) yüzde 33,3’lük oy oranıyla birinci görünüyor.

ÇİPRAS KAN KAYBETTİ

Çipras’ın partisi SYRIZA yüzde 23,9’luk oy oranıyla rakibinin 9 puan gerisinde kaldı. Bu sonuçlara göre Yunanistan’dan AP’da; ND’nin 7, SYRIZA’nın ise 6 sandalye sahibi olması bekleniyor. 

Yüzde 57,6 ile Avrupa ortalamasının üzerinde bir katılım gösterilen Yunanistan’da erken seçimi ilk isteyen Çipras değil. Seçim sonuçlarının açıklanmaya başlamasının ardından çok geçmeden ana muhalefet lideri Kiriakos Miçotakis, hükümetin kaybettiğini belirterek erken seçim talep etmişti.

Exit mobile version