Dünyanın en iyi dağcıları Kanada’da kayboldu

Dünyanın en iyi dağcıları Kanada’da çığ felaketi sonrası kayboldu. Dünya üzerinde yaşayan en iyi 3 dağcı olan David Lama, Jess Roskelly ve Hansjörg Auer’den dünden beri haber alınamıyor.

DÜNYANIN EN İYİ DAĞCILARI TIRMANIŞ SIRASINDA KAYBOLDU

Dağcılar, Kanada’da Howse Peak tırmanışlarını gerçekleştirirken çığ düştü. Avusturalyalı David Lama ve Hansjörg Auer ile ABD’li Jess Roskelly Rocky Dağları’ndaki Howse Zirvesi’ne ulaşmaya çalışırken çığ altında kaldı. Babası da dağcı olan 36 yaşındaki Jess Roskelly ise Everest Dağı’nın zirvesine ulaşan en genç Amerikalı dağcı olarak tanınıyor. Hansjörg Auer ise, 6 yaşında ilk tırmanışını gerçekleştiren başarılı bir dağcı olarak biliniyor.

Dünyanın en iyi dağcıları Kanada'da kayboldu

ÖLDÜKLERİ KABUL EDİLİYOR

Kendilerinden haber alınamaması üzerine bölgede yapılan aramalarda, dağcıların ekipmanlarına ulaşıldı. Kanada Parkları’nın yaptığı açıklama doğrultusunda, 3 dağcının öldüğü kabul ediliyor. Dağcılardan 28 yaşındaki David Lama, son paylaşımında üçünün olduğu bir fotoğrafa yer vermişti. David Lama, Cerro Torre Dağı’ndaki zor bir bölgeden serbest tırmanış gerçekleştiren ilk isimlerden biri olarak tanınıyor.

Exit mobile version