Hamile kadını öldürüp karnından bebeğini çaldı

hamile-kadını-öldürüp-bebeğini-çaldılar

ABD’nin Chicago şehrinde bir kadın, Facebook’tan verdiği “bedava bebek giysisi” teklifi ile kandırdığı 9 aylık hamile kadını boğarak öldürdü. Öldürdüğü kadının bebeğini de karnından aldı.

Marlen Ochoa-Lopez adlı 19 yaşındaki 9 aylık hamile kadın 23 Nisan’da kaybolduktan bir gün sonra cesedi, evinden 7 kilometre ötede Clarisa Figueroa adlı kadının evinin arkasındaki bir çöp kutusunda bulundu.

Clarisa Figueroa adlı 46 yaşındaki kadın 2 yıl önce doğal nedenlerle oğlunu kaybetmiş, bunalıma girmişti ve yeniden bir bebek sahibi olmak istiyordu.

ÖLDÜRDÜĞÜ KADININ BEBEĞİNİ ÇALDI

Ochoa-Lopez’in kayıp olduğu süreçte Clarisa Figueroa, 911 acil servisini arayarak doğum yaptığını ve bebeğinin nefes almadığı ihbarında bulundu.

Olay yerine giden sağlık ekipleri, erkek bebeği morarmış halde buldu. İlk müdahalenin ardından bebek hastaneye sevk edildi.

Polis, Ochoa-Lopez’in ortadan kaybolması ve Clarisa Figueroa’nın doğumu arasındaki bağlantıyı ancak 7 Mayıs’ta kurabildi. Bağlantı, Ochoa-Lopez’in arkadaşlarının, dedektifleri Ochoa-Lopez’in sosyal medya hesapları konusunda uyarmasıyla kuruldu.

VAHŞİ CİNAYET

Facebook’ta bebek bekleyen kadınların katıldığı bir grupta, Lopez ve Figueroa’nın tanıştığı ortaya çıktı. Figueroa, Ochoa-Lopez’e bebek kıyafetleri verme teklifi ile evine davet etti. Figueroa’nın evine giden Ochoa-Lopez, Figueroa tarafından boğularak öldürdü. Figueroa, bununla da kalmadı ve genç kadının karnını keserek bebeğini aldı.

FACEBOOK MESAJLARI YAKALATTI

Figueroa’yı sorgulamak için evine giden polisler, Figueroa’nın kızı Desiree Figueroa’nın annesinin yeni doğum yaptığı ve bacağındaki rahatsızlık nedeniyle hastanede olduğu cevabıyla geri döndü. Ancak polisler, Ochoa-Lopez’in arabasını Figueroa’nın evinin yakınında buldu. Bu kez arama izniyle Figueroa’nın evine giden polisler, yerlerde kan lekeleri ve kan bulamış bezler buldu.

Clarisa Figueroa ve 24 yaşındaki kızı Desiree Figueroa cinayetle yargılanacak. Clarisa Figueroa’nın 40 yaşındaki sevgilisi Piotr Bobak ise cinayeti örtbas etmek suçundan yargılanacak.

BEBEĞİN DURUMU KRİTİK

Öte yandan Ochoa-Lopez’in bebeğinin hayatta kalma şansının düşük olduğu öğrenildi. Ochoa-Lopez’in babası Arnulfo Ochoa, bebeğin yaşaması için bir mucize beklediklerini söyledi.

Marlen Ochoa-Lopez’in eşi Yiovanni Lopez ise bebeğinin yaşaması için dua ettiğini söyledi.

Exit mobile version