Hatari, Filistin bayrağı açtığı için Eurovision’dan ceza alabilir

hatari-1

hatari-1

Hafta sonu İsrail’in ev sahipliğinde gerçekleşen Eurovision’da İzlandalı müzik grubu Hatari, Filistin bayrağı açmıştı.

Hatari’nin üyelerinden Stefan Agustsson, güvenlik görevlilerinin Filistin bayraklarını alma anını da Twitter hesabından yayınlamıştı.

HATARi CEZA ALABİLİR

Eurovision’ın politik olmayan bir etkinlik olduğunu söyleyen organizatörler, Hatari’nin bu eylem ile kuralları açıkça ihlal ettiğini söyledi. Organizatörler ayrıca, Eurovision yönetim kurulunun eylem ile ilgili görüşeceğini belirtti.

İsrail’e Akademik ve Kültürel Boykot İçin Filistin Kampanyası (PACBI) ise, Hatari’nin eylemini, zevahiri kurtarma eylemi olarak değerlendirerek şiddetle reddettiğini açıkladı. PACBI, İsrail’deki yarışmadan tüm grupların çekilmesini istemişti.

Madonna da dansçılarının kostümlerinde kullandığı Filistin ve İsrail bayrakları ile dikkat çekmişti. Eurovision, kostümlerde bayrak bulunacağına dair kendilerine bilgi verilmediğini söyleyerek Eurovision politik olmayan bir etkinlik olmadığını savunmuştu.

İsrail’deki Eurovision’a Madonna’nın dansçıları damga vurdu

Madonna, barış mesajı fırsatı için teşekkür etti

Öte yandan yarışmanın yapıldığı Tel Aviv Kongre Merkezi önünde de Filistin yanlısı bazı gösteriler yapılmıştı. Kudüs’te ise yarışmanın Şabat gününde (Cumartesi) düzenlenmesinin kutsal değerlere saygısızlık olduğuna inanan ultra-Ortodoks Museviler ve polis arasında çatışmalar yaşandı.

Exit mobile version