Komedyen Zelenskiy oynadığı diziyi gerçeğe dönüştürdü

Komedyen Zelenskiy, siyasete atılalı henüz bir yıl olmasına rağmen Ukrayna devlet başkanlığı seçimlerine katıldı ve açık ara farkla seçimi kazandı. Zelenskiy, oynadığı bir dizideki senaryoyu gerçekleştirdi. Bu olay üzerine herkes “Vladimir Zelenskiy kimdir?” sorusuna cevap aradı.

RAKİBİNE FARK ATARAK SEÇİMİ KAZANDI

Aktör ve komedyen olan Vladimir Zelenskiy, %72.7 oyla birinci oldu. Ukrayna eski devlet başkanı Petro Poroşenko ise %27.3 oranında oy alabildi. Öte yandan, ülkede seçimlere katılım oranının yüzde 62 olduğu öğrenildi.

EKONOMİK SORUNLAR ZELENSKIY’NİN YOLUNU AÇTI

Ukrayna’da 2014 yılında meydana gelen ekonomik kriz ve Meydan Olayları sonrası, halkın tek umudu yönetim oldu. Ancak bu beklentiler karşılanamadı ve bu durum Zelenskiy’nin devlet başkanlığı yolunda önünü açtı.

komedyen zelenskiy

VLADIMIR ZELENSKIY KİMDİR?

Ukrayna’nın orta kesimlerinde bulunan Krivoy Rog şehrinde, 1978’de dünyaya geldi. İlkokulda iyi bir İngilizce eğitimi alan Zelenskiy, hukuk alanında öğrenim gördü. Hukuk alanında stajyerlik süreci haricinde bir faaliyette bulunmazken, genç yaşta bir komedi grubuna dahil oldu.

HUKUK OKUDU, KOMEDYENLİK YAPTI

Daha sonra kendi grubunu kuran ve Kvartal 95 adını veren Zelenskiy, grubuyla birlikte yarışmalara katılıp gösteri düzenledi. Neşeli ve Yetenekliler Kulübü’nde komedyenlik hayatı resmi olarak başladı. Okuldan arkadaşı olan Yelena’yla 2003 yılında evlendi. Halen evli olan çiftin iki de çocuğu var.

DİZİDEKİ SENARYOYU GERÇEĞE DÖNÜŞTÜRDÜ

Kısa sürede ün kazanan Zelenskiy, Rusya ve Ukrayna’da yayınlanan pek çok dizi ve filmde rol aldı. 2015 yılında, Ukrayna’daki bir kanalda yayınlanan Halkın Hizmetkarı adlı dizide, basit bir öğretmenken çektiği video ile halk kahramanı ilan edilen, ardından Ukrayna’da devlet başkanı olan bir karaktere hayat verdi. Diziden esinlenerek geçtiğimiz yıl Halkın Hizmetkarı adlı partiyi kurarak siyasete atıldı.

Exit mobile version