Arjantinli futbol efsanesi Diego Maradona, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro’ya desteğini açıkladı.
Instagram hesabı üzerinden Maduro’nun fotoğrafını paylaşan 58 yaşındaki eski futbolcu, “Güçlü ol Venezuela, yeni bir darbe girişimini yenmek için daha önce olmadığı kadar beraberiz!” ifadesine yer verdi.
MADURO DESTEĞİ CEZA ALDIRDI
Venezuela’nın eski Devlet Başkanı Hugo Chavez’i de desteklediği bilinen Maradona, Meksika’da bir maç sonrası basın toplantısında Nicolas Maduro’ya desteğini verdiği için ceza almıştı.
Meksika’da çalıştırdığı Dorados de Sinaloa takımının geçen ay kazandığı bir maçın ardından, “Bu zaferi Nicolas Maduro’ya ve acı çeken Venezuela’ya armağan ediyorum. Çünkü dünyanın en büyük bombasına sahip olan Yankee’ler bizi yere sereceklerini sanıyorlar. Hayır, Başkan (Donald Trump’ı kastederek) olarak sahip oldukları bu mağara adamı bizi satın alamayacak” açıklamasını yapmıştı.
Efsane futbolcu, bu sözlerinin ardından Meksika Futbol Federasyonu Disiplin Komisyonu tarafından para cezası almıştı.