Papa Güney Sudan liderlerinin ayaklarını öptü

Papa Francis, barışı koruyabilmek için Vatikan’da ağırladığı Güney Sudan heyetindeki liderlerin ayağını öptü. Katoliklerin ruhani lideri Francis, yetkililere ülkelerinde yaşadıkları krizin tekrar bir iç savaş halini almaması için harekete geçmelerini söyledi.

BARIŞI KORUMAK İÇİN LİDERLERİN AYAKLARINI ÖPTÜ

Güney Sudan Devlet Başkanı Salva Kiir Mayardit ile heyette bulunan liderler Vatikan’ı ziyaret etti. Papa, görüşme esnasında eğilerek yetkililerin ayaklarını öptü. 82 yaşındaki Papa, yetkililerin ayaklarını öperken hayli zorlandı ve eğilip kalkarken yardım aldı.

SUDAN’DAKİ DARBE KONUŞULDU

Ruhani lider, Sudan’daki askeri darbe sebebiyle Güney Sudan’daki barış ortamının korunabilmesi, ateşkes antlaşmasının devam etmesi gerektiğini ifade etti.

BİZİ ALT EDEMEYECEKLER

Siz kardeşlerimin barış içinde kalmasını istiyorum. Tüm kalbimle söylüyorum; artık ileriye gitmeliyiz. evet ortada çok büyük sorunlar var ancak bizi alt edemeyecekler. Sorunlarınızı çözün.”

Barışa katkı için yetkilileri Vatikan’da 24 saat kalmaya ve bu süre boyunca dua etmeye davet etti.

5 YILLIK İÇ SAVAŞ ATEŞKESLE ÇÖZÜLMÜŞTÜ

Güney Sudan yetkilileri, 2018 yılı Haziran ayında, komşu ülkeleri olarak Sudan’da bir araya gelmiş, 5 yıldır devam eden iç savaşı bitirmek için ateşkes antlaşması imzalamışlardı.

Exit mobile version