Paris’in kalbi Notre Dame Katedrali yandı

9 asırlık tarih saatler içinde kül oldu. Parisliler kalplerinin yanışını çaresizlik içinde izledi. Paris’in kalbi sayılan Notre Dame Katedrali’nde yerel saatle dün akşam 06.00 sularında yangın çıktı.

Notre Dame

Çökme tehlikesi altındaki tarihi yapıda renovasyon yapılıyordu. Tam da işçilerin çalıştığı noktada yangın çıktı. O sırada katedralin içinde 2000’e yakın kişi vardı. Alevler kısa sürede katedralin tamamını sardı. Çatısı tamamen çöktü. 19. yüzyılda inşa edilen kule saniyeler içinde devrildi. Yangın 8,5 saat sonra söndürülebildi.

Parisliler yangını izlerken ilahiler okudu. Fransız halkı şokta ve yasta.

Notre Dame Katedrali yanıyor HABERİ

Notre Dame’ın Baş Rahibi ve Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo da kiliseye gelerek incelemelerde bulundu. Baş rahip tarihi eserlerin bir kısmının kurtarıldığını açıkladı. Bunların içinde Hristiyanlar için kutsal olarak görülen ‘dikenli taç’ da var. Kilisenin duvarlarındaki çok sayıda resimse kurtarılamayarak yandı.

“NOTRE DAME’I BİRLİKTE İNŞA EDECEĞİZ”

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron yangın haberini alır almaz yangın yerine gitti. Fransızların umutlarını diri tutmak isteyen Macron, “Notre Dame’ı birlikte inşa edeceğiz” dedi.

Yangının çıkış nedeni henüz bilinmiyor.

Exit mobile version