Putin ile Kim Vladivostok’ta bir araya geldi

Trene bindi, Kuzey Kore’den Rusya’ya gitti. Kuzey Kore Lideri Kim Jong Un, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmek için Rusya’nın Vladivostok kentine ulaştı.

KUZEY KORE LİDERİNE GELENEKSEL KARŞILAMA

Kim’i taşıyan zırhlı tren sabah erken saatte gara ulaştı. Kuzey Kore Lideri, tren garında Rus geleneklerine uygun olarak ekmek ve tuz ikram edilerek karşılandı.

Kim Jong Un Rusya’yı ilk kez ziyaret etti.

İLK KEZ BİR ARAYA GELDİLER

Kim ile Putin Vladivostok yakınlarındaki Ruski adasında bir araya geldi. Görüşmenin gündeminde Pyongyang’ın nükleer programı ve ikili ilişkiler yer aldı. Buluşma iki lider arasındaki ilk görüşme oldu.

Ziyaretin özellikle Kuzey Kore ile Amerika arasındaki görüşmelerin tıkandığı bir döneme denk gelmesi de önem taşıyor.

TRENLE SEYAHAT AİLE GELENEĞİ

Peki Kim Jong Un neden her yere trenle gidiyor? Aslında trenle seyahat etmek Kuzey Kore liderlerinde bir aile geleneği. Kim Jong Un’un babası Kim Jong İl de 2001’de Rusya’ya trenle gitmiş, yolculuk 9 gün sürmüştü. Ülkenin kurucu babası Kim’in dedesi Kim İl Sung da yurt dışı ziyaretlerine trenle gidiyordu. Bugün Kim Jong Un da bu geleneği sürdürüyor. Kuzey Kore Lideri ülke içindeki ziyaretlerini yüksek güvenlikli trenle yapıyor. Toplamda 21 zırhlı vagondan oluşan trenin camları kurşun geçirmiyor. Zırhlı olduğu için ağır olan tren saatte maksimum 60 kilometre hız yapabiliyor. İçi lüks mobilyalarla döşenmiş olan tren hava saldırılarına karşı da korunuyor.

Exit mobile version