Rusya, Fransa ve Almanya Suriye’yi görüştü

rusya-almanya-fransa

rusya-almanya-fransa

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, telefonla Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’u ve Almanya Başbakanı Angela Merkel’i arayarak Suriye, Ukrayna ve İran’ı görüştü.

Kremlin Basın Merkezi’nin yaptığı açıklamaya göre Putin iki devlet başkanıyla yaptığı telefon görüşmesini aktardı.

TERÖRÜ ETKİSİZ HALE GETİRMEK İÇİN

Yapılan görüşmede Suriye meselesinin görüşüldüğü açıklandı. Görüşme hakkında “Putin, Suriye’nin kuzeybatısındaki durumu istikrara kavuşturmak, sivilleri korumak ve terör tehdidini etkisiz hale getirmek için Türkiye ile ortaklaşa alınan önlemler hakkında bilgi verdi.” denildi.

Açıklamada Suriye’de Anayasa Komitesi’nin oluşturulması ve Suriye’deki krizin Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi 2254 kararına göre çözülmesiyle ilgili uyumun sağlanması gerektiği vurgulandı.

Ukrayna krizinin Minsk anlaşmaları doğrultusunda çözüme kavuşması gerektiğinin altı çizilen açıklamada, “Putin, Donetsk ve Lugansk bölgelerinin özel statüsüne ilişkin yasaların yürürlüğe girmesinin, Kiev ile Donetsk ve Lugansk arasında doğrudan diyaloğun kurulması açısından önemini hatırlattı.” denildi.

İran nükleer anlaşmasının devam ettirilmesinin gerektiğine vurgu yapılan açıklamada, “Rusya, Fransa ve Almanya, İran ile ekonomi ve ticaret alanıda iş birliğine olan bağlılıklarını doğruladı.” ifadesi kullanıldı.

TARAFLAR UYUMLU KALDI

Açıklamada, tarafların farklı seviyelerde temasların devam ettirilmesi konusunda uyumlu kaldığı da belirtildi.

Rusya, Esad güçleri ve İran destekli milisler İdlib’e operasyon başlattı. En az 100 bin sivil Türkiye sınırına yöneldi. Çatışmalarının şiddetinin artmasıyla İdliblilerin Türkiye ve Avrupa ülkelerine sığınması bekleniyor.

Exit mobile version