Sri Lanka güne patlamalarla uyandı

Sri Lanka güne peş peşe gelen patlamalarla başladı. 3 otel ve 3 kilisede meydana gelen patlamalarda 138 kişinin öldüğü 500’den fazla kişinin de yaralandığı söyleniyor.

Güney Asya’da bir ada ülkesi olan Sri Lanka’nın başkenti
Colombo ile Batticaloa ve Negombo kentlerinde bombalı saldırı düzenlendi.

Meydana gelen eş zamanlı patlamaların henüz kimsenin üstlenmediği öğrenildi.

sri lanka'da patlama

Paskalya ayinlerinin düzenlendiği kiliselerde gerçekleşen patlamaların intihar saldırısı olduğu düşünülüyor. Hayatını kaybedenlerden 9 kişinin de yabancı uyruklu olduğu belirtiliyor.

Sri Lanka Başbakanı Ranil Wickremesinghe, yaptığı açıklamada “Tüm Sri Lankalılara bu trajik dönemde bir arada ve güçlü kalmaları çağrısında bulunuyorum.” dedi.

Maliye Bakanı Mangala Samaraweera da Twitter’dan bir açıklama yaptı ve saldırıyı “Çok sayıda masum insanın ölümüne yol açan, çok iyi koordine edilmiş anarşi ve kargaşa yaratma girişimi” olarak nitelendirdi.

Patlamalar ise akıllara Yeni Zelanda’da yaşanan elim olayı akıllara getirdi. Yeni Zelanda’da geçtiğimiz haftalarda 2 camiye saldırı düzenlenmiş 50 kişi yaşamını yitirmişti.

Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern, olayı bir terör saldırı olarak nitelendirmiş ve duruşuyla bütün dünyaya adeta ders vermişti.

Sri Lanka başbakanı ulusal güvenlik konseyini toplantıya çağırdı.

Yaralı sayısının fazla olması sebebiyle halka kan bağışı çağrısında bulunuldu.

Exit mobile version