Sri Lanka patlamalarında iki Türk mühendis hayatını kaybetti

sri lanka

Sri Lanka’da meydana gelen 8 patlama sonucunda mühendis olan iki Türk vatandaşı hayatını kaybetti. Anadolu Ajansı’nın son dakika duyurduğu gelişmeye göre iki Türk vatandaşının kimlikleri ve nerede öldükleri açıklanmadı. Gözler Dışişleri Bakanlığı’na çevrildi.

Toplam nüfusu 25 milyon civarında olan Sri Lanka’da ne kadar Türk’ün yaşadığı tam olarak bilinmiyor. Ama özellikle son dönemde Sri Lanka ve başkent Kolombo Türkler için popüler ülkelerin başında geliyor.

Sri Lanka’nın başkenti Kolombo’da uluslararası bir otelde şef aşçı olarak çalışan Bolulu Erkan Bostancı ülkedeki en tanınmış Türkler arasında yer alıyor. Yaklaşık 1.5 yıl önce Kolombo’da göreve başlayan 28 yaşındaki Bostancı, restoranın tanıtımı için hazırlanan afiş, reklamlar ve yaptığı yemeklerle tanınan bir şef haline geldi. Ülkedeki tek Türk aşçı olarak bilinen Bostancı müşterilerine Türk mutfağından en çok bilinen pilav, çorba, tatlı, ev yemekleri, pide ve kebap ikram ediyor.

TÜRK AŞÇI BOLULU ERKAN BOSTANCI SRİ LANKA’YI ANLATTI

Restoranın müdavimleri arasında bu ülkede yaşayan Türkler en ön sırada yer alıyor. Şef aşçı Bostancı, bir röportajında Sri Lanka hayatıyla ilgili şunları paylaşmıştı:

Kendimi geliştirerek Sri Lanka’da uluslararası bir otele şef olarak transfer oldum. Şu an Türk mutfağımızı kurmuş bulunuyoruz. Gayet mükemmel bir şekilde tercih ediliyor. İlk geldiğimizde hiç kimse yemeklerimizi bu kadar bilmiyordu. Kültürümüzü de bilmiyordu. Bizi tanıdıkça sevdiler, hayran kaldılar. Müşterilerimize daha çok Bolu yöresinden yemekler yapıyorum. Türk mutfağını daha önce tanımayan insanlar şu an yemek yemek için otele misafir oluyor. Yemeklerimizi müşterilerimizin yüzde 99’u beğeniyor. Burada olmaktan gayet mutluyum. İlk geldiğimde burada hiç Türk yoktu. Şu an birkaç tane Türk var. Zaten benim de kariyer hayalim buydu. Hiç bilinmeyen bu ülkeye gidip mutfağımızı göstermek, tattırmak. Bizim kültürümüzü bu kadar olmasa da bilmelerini sağlamak. Bunu da başardığımıza inanıyorum.

BÜYÜKELÇİ TUNCA ÖZÇUHADAR GELİŞMELERİ ANLATTI

Sri Lanka patlamalarında iki Türk mühendisin öldüğünün duyurulmasından sonra Kolombo Büyükelçisi Tunca Özçuhadar Türk televizyonlarına bağlanarak bilgi verdi. Büyükelçi Özçuhadar iki Türk mühendisin kimliklerinin belirlenmesine çalışıldığını açıkladı. Dışişleri Bakanlığı ile iletişime geçildiğini belirten Özçuhadar Türkiye’nin cenazeleri teslim almak için harekete geçtiğini açıkladı.

Exit mobile version