Sudan Askeri Geçiş Konseyi, sivil başbakan istiyor

Sudan Askeri Geçiş Konseyi Başkanı Abdulfettah el-Burhan, Su

Sudan Askeri Geçiş Konseyi Başkanı Abdulfettah el-Burhan, Sudan devlet televizyonunda canlı yayınlanan konuşmasında, ülkede ilan edilen sokağa çıkma yasağının kaldırıldığını belirtti. ( AA - Anadolu Ajansı )

Sudan Askeri Geçiş Konseyi, Sudan’daki siyasi güçlerin temsilcileriyle bir toplantı yaptı.

Sudan Askeri Geçiş Konseyi Siyasi Komite Başkanı Orgeneral Ömer Zeynelabidin, siyasi güçlerin bir hafta içinde gelecek dönem için bir başbakanın özellikleri ve şartlarını da kapsayacak şekilde öneri ve görüşlerini sunmaları gerektiğini söyledi.

SUDAN ASKERİ GEÇİŞ KONSEYİ, SİVİL ADAY İSTİYOR

Zeynelabidin, farklı siyasi grupların başbakanlık için bağımsız bir aday üzerinde anlaşmasını ümit ettiğini ifade etti.

Konsey olarak öncelikli görevlerinin, şuanki durumdan çıkabilmek için tüm siyasi oluşumların şeffaf bir ortamda, dışlanmadan rekabet edebilmelerinin ortamını hazırlamak olduğunu belirtti.

PROTESTOLAR SÜRÜYOR

Öte yandan birçok eylemci, Genelkurmay Karargahı önünde toplanarak eylem yaptı. Konseyinin taleplerini yerine getirmesini isteyen protestocular, istihbarat teşkilatının lağvedilmesini, rejimin sembol isimlerinin yargılanmasını istiyor. Ayrıca kendilerini öldürmekle tehdit eden milis güçlerin dağıtılmasını istedi.

Sivi, demokratik bir hükümet istediklerini söyleyen göstericiler, askeri yönetime asla rıza göstermeyeceklerini ifade etti. Göstericiler, talepleri karşılanana kadar hiçbir geri adım atmayacaklarını söyledi.

Exit mobile version