Sudan’da ordu karargahı önünde silahlı saldırı

SUDAN

SUDAN

Sudan’da ordu karargahı önünde göstericilere karşı silahlı saldırı gerçekleşti.

SUDAN’DA 4 ÖLÜ VE ÇOK SAYIDA YARALI VAR

Askeri Geçiş Konseyi saldırıya ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, başkent Hartum’da silahlı saldırıda biri subay, toplamda 4 askerin hayatını kaybettiği ve çok sayıda yaralının olduğu bildirildi. 

Açıklamada ayrıca “Özgürlük ve Değişim Bildirgesi Güçlerinin ulaştığı sonuçtan rahatsız olan kesimler” ifadesi kullanılarak bu kesimlerin ulaşılması beklenen anlaşmaya engel olmaya çabaladığı söylendi.

Kimler olduğu açıklanmayan bu kesimlerin ülkeyi karanlık bir tünele sokmaya çalıştığı ifade edildi.

“GÖSTERİCİLERİN ARASINA SIZIYORLAR”

Bu kesimlere bağlı grupların, oturma eylemi yapan göstericilerin bulunduğu bölgelere sızarak planlı şekilde olayları tırmandırma çağrısı yaptığı ve ateş açtıkları belirtildi.

Askeri Geçiş Konseyi dün Özgürlük ve Değişim Bildirgesi Güçleri ile yönetim yapıları ve geçici otorite konusunda anlaşmaya varıldığını açıklamıştı.

Gelecek salı günü ise yönetime katılım oranları ve geçiş dönemi süresi ile ilgili detayların değerlendirilmesi için toplantı yapılacağı kaydedilmişti. 

Ayrıca bazı göstericiler, kendilerine Hızlı Destek Kuvvetleri unsurlarının saldırdığını iddia etti. Ordu karargahı önündeki protestolar sürüyor.

Sudan’da askeri darbe oldu

Exit mobile version