Trump yönetimi, İran’la ilgili istihbaratı abarttı

Trump-yönetimi

Trump-yönetimi

Amerika’nın haber sitelerinden Daily Beast’te yer alan bir haberde, Trump yönetimi tarafından İran istihbaratını abartarak bölgeye gemi göndermek için bahane ürettiğini iddia edildi.

İddiaya göre, Beyaz Saray’da başında Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton’ın bulunduğu ‘şahin’ adlı grupta bulunan bazı kişiler, İran’a ilişkin bir istihbaratın aslından daha yüksek bir tehdit şeklinde yorumlayarak bölgeye uçak gemisi gönderilmesinin önünü açtı.

TRUMP YÖNETİMİ, ABARTILI REAKSİYON VERDİ

Daily Beast’in adını vermek istemeyen ABD’li üst düzey yetkililere dayandırdığı haberde, bahse konu olan istihbaratın gerçek olduğunu, fakat Trump yönetiminin istihbarata gerekenden çok daha büyük tepki verdiği belirtildi.

Daily Beast’e konuşan bir yetkili, istihbaratın içeriğini açıkladı. İstihbaratın içeriğinin; İran Devrim Muhafızları Ordusu’nun Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani’nin, Irak’taki Amerikan birliklerine yönelik saldırı konusunda talimatı olduğu kaydedildi.

“RİSK YANLIŞ HESAPLANDI”

Bu istihbaratın konuşulduğu toplantıda verilmesi gereken tepkinin abartılarak verildiğini belirten yetkili, riskin yanlış hesaplandığını savundu.

Yetkili şu ifadeleri kullandı: “Buradaki risk, yanlış hesap yapıp tansiyonu artıran düşük seviyeli (İran adına hareket eden) bir ‘proxy’ birimidir. Tehdit, betimlendiği kadar yakın olmasa da biz bu reaksiyonumuzla istihbarata bir mesaj gönderiyoruz.”

Exit mobile version