Venezuela Bolivarcı Milis Güçleri’nin sayısı 2 milyonu aştı

Venezula hükümetinin seferberlik halinde silahlandırmak adına kurduğu Bolivarcı Milis Güçleri kuruluşunun 10’uncu yılında. Başkent Caracas’ta düzenlenen 10’uncu yıl törenine Başkan Maduro da eşi Cilia Flores ile birlikte katıldı.

VENEZUELA MİLİS GÜÇLERİNİN SAYISI 2 MİLYON 199 BİN

Seferberlik ve olağanüstü hal durumlarında kullanılacak olan Ulusal Milis Gücü mensubunun sayısı, kuruluşunun 10’uncu yılında 2 milyonu geçti.

venezuela
Venezuela’da hükümetin seferberlik durumlarında silah altına almak için oluşturduğu Bolivarcı Milis Güçlerinin kuruluşunun 10’uncu yıldönümü dolayısıyla tören düzenlendi. Başkent Caracas’ta düzenlenen törene Devlet Başkanı Nicolas Maduro ve eşi Cilia Flores katıldı.

DARBENİN BASTIRILMASININ 17’NCİ YILI

Venezuela ciddi bir siyasi krizde ve ABD’nin işgal tehdidi altında bulunuyor. Başkent Caracas’ta devletin eski başkanı Hugo Chavez’i devirmeye yönelik gerçekleştirilen darbenin bastırılmasının üzerinden 17, Bolivarcı Ulusal Milis Gücü’nün kurulmasının üzerinden ise 10 yıl geçti.

3 MİLYONA ÇIKARMAK HEDEFLENİYOR

Düzenlenen törende, mensup sayısı 2 milyon 199 bini aşan Bolivarcı Milis Gücü temsilcileri yemin etti. Nicolas Maduro, milis gücünün sayısını 3 milyona çıkarmayı hedeflediklerini belirtti.

Exit mobile version