Venezuela’da Maduro’nun gövde gösterisi

venezuelada-623x423

Venezuela’da geçtiğimiz günlerde yaşanan darbe kalkışmasının başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından Venezuela’da sokaklar sakinleşti.

venezuela'da
venezuela’da

Öte yandan Devlet Başkanı Nicolas Maduro, askerler ile birlikte sokağa çıkarak gövde gösterisi yaptı. Fuerte Tiuna askeri kampüsünü ziyaret eden Maduro, Maduro’yu yüzlerce asker karşıladı.

Burada askerlere hitap eden Maduro, “Anayasa ve kanunların komutasında birleşmiş bir FANB ihanet ve darbecilikle mücadele etmelidir.” ifadelerini kullandı.

“VENEZUELA’NIN GELECEĞİ DARBE DEĞİL”

Darbe girişimine dikkat çeken Maduro, bunun Venezuela’nın geleceği olmadığını savunarak, geleceğin, işsizlik ve zorluklarla mücadele ve barış olduğunu söyledi.

Maduro, Savunma Bakanı Vladimir Padrino Lopez ve kuvvet komutanlarıyla birlikte yürüyüş yaptı. Yürüyüşe yüzlerce asker katıldı.

Kendi kendini geçici devlet başkanı ilan eden Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido ve bağlı olduğu siyasi partinin lideri Leopoldo Lopez’in askeri ve sivil kalkışması başarısızlıkla sonuçlandı.

VENEZUELA’DA SAKİN BİR GÜN YAŞANDI

Hareketli geçen 30 Nisan ve 1 Mayıs’ın ardından Venezuela daha sakin bir gün yaşadı.

Kalkışma olaylarının başladığı başkent Caracas’taki Altamira Köprüsü’nde trafik normale döndü. Guaido’nun hedef gösterdiği La Carlota Hava Üssü etrafında da yeni günde hiçbir olay çıkmadı.

Üste bulunan güvenlik güçleri günlük rutinlerine dönerken, olaylarda üssün çevreleyen bazı çitler kırılmıştı. Bu çitlere müdahale edildiği, yer yer seyyar barikatlarla güçlendirildiği görüldü.

4 KİŞİNİN ÖLDÜĞÜ İDDİA EDİLDİ

Diğer Venezuela şehirlerinde de herhangi bir hareketlilik yaşanmadı. Başkentteki tek tek protesto ise Merkez Üniversitesi öğrencilerince gerçekleştirildi.

Öte yandan muhalefete yakın bir STK, ateşli silahlarla hedef alınarak 100’den fazla kişinin yaralandığını ve 4 kişinin öldürüldüğünü iddia etti.

Exit mobile version