MEB Türkiye’nin uluslararası alanda ihracat lideri olduğu sektör makineleri ve değirmencilik alanları ile ilgili çalışmalar gerçekleştirdi.
Milli Eğitim Bakanlığı bu alanlarda ayda 10 bin liraya kadar maaşla istihdam edilecek olan nitelikli teknikerlerin yetiştirileceği liseler belirledi.
Konya, Gaziantep ve Konya’da bulunan MEB tarafından belirlenen üç lise 2019-2020 Eğitim-öğretim döneminde öğrenci alacak.
150 LİRA BURS ALACAKLAR
DESMÜD Başkanı Zeki Demirtaşoğlu, “Bu bölümü seçecek öğrencilerimiz, Endüstri 4.0 ile eğitimler alacaklar. Öğrenciler, aylık 150 lira burs alıp fabrikalarda staj yapacaklar, mezun olur olmaz Türkiye’de çalışabilecekleri gibi yurt dışında yapılan projelerde de görev alabilecekler. 10 bin kişilik istihdam planımızın büyük bir kısmı bu liselerde yetiştirilecek.” dedi.