2019 KYK yurt başvurusu nasıl yapılır? KYK hakkında her şey

Yurt başvurusu için Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü’nden gelen açıklamayı bekleyen üniversite öğrencileri yerleştirme sonuçlarına geçtiğimiz günlerde ulaşmıştı. Okudukları bölgelerde yer alan yurtlara yerleştirmeleri gerçekleştirilecek olan öğrenciler belirli kriterlere göre sıralandırılacaklar. Asil ve yedek listelerin açıklanmasıyla birlikte öncelikli kayıt hakkına sahip olanlar ortaya çıkacak.

KYK YURT BAŞVURUSU BAŞLADI!

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi’nden yapılan açıklamada yurt başvurularının 19 Ağustos’ta başlayıp 26 Ağustos’ta sona ereceği bilgisi aktarılmıştı. Başvurular sabah saatlerinde KYK tarafından başlatıldı.

YURT BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

KYK yurt başvurusu için öncelikle bir E-devlet şifresine ihtiyaç duyulacak. E-Devlet şifresi PTT aracılığıyla temin edilebilecek. E-Devlet şifresinin ardından öğrenciler, E-Devlet üzerinden yer alan yaklaşık 10 adımlık işlemleri tamamlayacak. Bu işlemler arasında gelir durumu, aile bilgileri, öğrenim bilgileri de yer alacak. Tüm bilgilerin girilmesiyle birlikte işlem tamamlandırılacak ve başvuru numarası ile sonuçlar KYK’nın resmi internet sitesi üzerinden ilerleyen günlerde öğrenilebilecek.

E-DEVLET KYK YURT BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ

BAŞVURUDA NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

ÖĞRENİM BİLGİLERİNİZDE HATA VARSA DÜZELTİN

Öğrenim bilgilerinde yanlışlık olan öğrenciler, üniversitenin öğrenci işleriyle görüşerek bilgilerini düzelttirebilecek, bilgilerinde yanlışlık olmayan öğrenciler ise başvurularını doğrudan gerçekleştirebilecek. 

KYK yurtlarının kapasitesi 670 bin kişi. 200 bin yatak kapasiteli inşaat da sürüyor. Bu yıl 400 bin öğrencinin yurt başvurusunda bulunması bekleniyor.

KYK YURTLARINA KİMLER BAŞVURABİLİR?

YURTTA NE KADAR KALABİLİRSİNİZ?

YURT İLK KAYIT ÜCRETİ NEDİR?

Yurda ilk defa yerleştirilen öğrencilerin ödemesi gereken ücrete ilk kayıt ücreti denir. Bu ücretin içerisinde gün bazında yatak ücreti, güvence bedeli ücreti ve yurt kimlik ücreti yer alıyor.

Bu ücret öğrencinin yerleştirildiği yurda ve yerleştirme tarihine göre farklılık gösterir.

İlgili banka ATM’lerinde veya yurtkur.gsb.gov.tr internet adresinde yer alan e-ödeme ekranında tutar otomatik olarak görülür.

İLK KAYIT ÜCRETİNİ ÖDEDİKTEN SONRA NE YAPILACAK?

İlk kayıt ücretinin ödenmesinin ardından öncelikle E-Devlet “Yurt Kayıt İşlemleri” bağlantısından taahhütname onayı yapacaksınız.  Daha sonra ise belirtilen tarihler arasında istenilen belgeleri yurt müdürlüğüne teslim edeceksiniz.

YURTTA NE ZAMAN KALMAYA BAŞLARIM?

İlk yerleştirme sonrası yurtlara yerleştirilen öğrencilerin öğrenim gördükleri öğretim kurumunun akademik takvimine göre yurtta barınmaya başlamaları esastır.

Eğer belirtilen tarihte yurtta kalamayacaksınız yurt müdürlüğünden izin almanız gerekiyor.

Yedek listeden yurda yerleşen öğrenciler ise ilk kayıt ücretini yatırdıktan sonra yurtta barınmaya hemen başlamalı. Yurtta kalamayacaklar ise yurt müdürlüğünden izin almaları gerekir. İlk kayıt ücretini ödemeyen yurtta kalamaz. Ama hakkını da yitirmez bir sonraki sene isterse yine kalabilir.

BESLENME YARDIMI NEDİR?

Kurum yurtlarında kalan tüm öğrencilere beslenme yardımı veriliyor. Bunun için herhangi bir işlem yapılmasına gerek yok. Bu yardım bir öğretim yılında 9 ay.

Bu yardım sabah kahvaltısı için 3.5 TL, akşam yemeği için 7.5 TL olmak üzere 11 TL.

KYK YURTLARINDA ÜCRETSİZ BARINMA HAKKINDAN KİMLER YARARLANABİLİR?

KYK YURT ÜCRETLERİ NEDİR?

KYK yurtlarının aylık ücretleri, yarı özel ya da resmi olma durumuna göre 168 TL ile 285 TL arasında değişiyor. KKTC yurtlarında bu rakam 300 TL.

BAŞVURU KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ…

Exit mobile version