2019 LGS için eğitmenlerden tavsiyeler

2019 lgs

LGS (Liselere Giriş Sınavı), 1 Haziran tarihinde iki oturum olarak gerçekleşecek. Bahçeşehir Koleji eğitmenleri de sınav öncesinde, sınav sürecinde ve sonrasında öğrencilerin neler yapabileceği ile ilgili bilgiler verdi.

Öğrencilerde heyecana bağlı fiziksel ve ruhsal değişimlerin olacağını söyleyen eğitmenler, bunun belirtilerini sıraladı.

FİZİKSEL BELİRTİLER

Hızlı kalp atışı

Mide şikayetleri

Ağız kuruluğu

Hızlı ve sık nefes alma

El ve ayaklarda üşüme

Avuçların terlemesi

Rengin solması ya da ateş basması

Uyku bozuklukları

İştahsızlık

Baş ağrısı, kas gerginliği

Karın ağrısı

DÜŞÜNCE VE DUYGULAR

Huzursuzluk, sinirlilik

Düşünememe

Telaş, şaşkınlık, organize olamama

Konsantrasyon bozuklukları, dikkat hataları

Dikkatini yoğunlaştırmakta, soruları anlamada güçlük

İyi bilinen bir konudan çıkan soruyu yapamayınca, yoğun

Kötü puan alacağı düşüncesi

Sürenin yetmeyeceği düşüncesi

Bilgileri unutmuşluk hissi

Düşük tahammül düzeyi, çabuk öfkelenme

Sınavda sık dışarı çıkma ihtiyacı, dalıp gitme

Ailelere de bir takım tavsiyelerde bulunan eğitmenler, fiziksel yakınlıktan kaçınmamalarını söyledi. Eğitmenler, ebeveynlere çocuğun ihtiyaçları konusunda en önemli hususları sıraladı. Bunlardan bazıları huzurlu ve sakin ortam, mutlu ev ortamı, güven ve cesaret.

Sınav öncesinde öğrencilere nefes egzersizi yapmasını ve bol su içmesini söyleyen eğitmenler, destekleyici besinler de tüketmelerini söyledi.

SINAVA GİRİLECEK OKULA ÖNCEDEN BAKIN

Sınavdan birkaç gün önce sınava giriş yerinin teğit edilmesi gerektiğini vurgulayan eğitmenler öğrencilerin en geç saat 09.00’da sınava girecekleri binada bulunmaları gerektiğini söyledi.

Öğrenciler işitme cihazı, insülin pompası, şeker ölçüm cihazı vb. hariç hiçbir eşya ile sınav salonuna alınmayacak. Sınav başlamadan önce öğrencilerin kitapçıklarını kontrol etmeleri gerektiğini kaydeden eğitmenler, öğrencilerin her oturumda farklı kitapçık alabileceklerini aktardı.

45 DAKİKA ARA VERİLECEK

İlk oturumdan sonra 45 dakika ara verilecek. Sınav bittikten sonra talep doğrultusunda kitapçıklar velilere veya öğrencilere verilebilecek.

Sınav sonuçları 24 Haziran günü www.meb.gov.tr hesabından açıklanacak.

Özel Ortaöğretim Kurumlarının Kayıt İşlemleri 27 Haziran- 13 Temmuz 2018 tarihleri arasında yapılacak. Devlet okullarının kayıt işlemleri ise 2- 13 Temmuz 2018 tarihinde gerçekleşecek.

Exit mobile version