Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Samsun’daki temasları kapsamında Atakum Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni ziyaret etti.
Ziyaretin ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Bakan Selçuk, Mavi Balina ve Momo gibi sanal tehditlerle ilgili soruya, son dönemde üzücü olayların yaşandığını hatırlatarak cevap verdi.
Bakan Selçuk, Mavi Balina ve Momo gibi oyunların aslında bir oyun olmadığını ve çeşitli kişi ve kuruluşların gençler ve çocuklar üzerinde uyguladığı bir siber saldırı olduğunu söyledi.
ZİYA SELÇUK: EN BÜYÜK GÖREV AİLENİN
Milli Eğitim Bakanlığı olarak diğer bakanlıklarla birlikte çalışma başlattıklarını belirten Bakan Selçuk, zamanı geldiğinde kamuoyuna duyurulacağını açıkladı. Selçuk, çocukların oyun ihtiyacını istimar eden bu uygulamaların toplumların zarar görmesine neden olduğunu ve dejenerasyona yol açtığını belirtti. Bu oyunların maksatlı kişilerce yapıldığını ifade eden Selçuk, konuyla ilgili birçok tedbirin alınabileceğini fakat en büyük görevin ailelere ait olduğunu vurguladı.
Ziya Selçuk, “Dijital oyunların tümünün problem olarak kabul edilmesinin çağın gerçeğini kaçırmaya neden olacağını belirterek, bunlar ihtiyaçtır.” dedi.
E-SPOR TEŞVİK EDİLECEK
Çocuklarımızın ruh sağlığına zarar vermeyecek, çocuklarımızın gelişimlerini sekteye uğratmayacak oyunlarla ilgili de çalışmaları ve çabaları desteklediklerini belirten Bakan Selçuk, “Bu çabalardan bir tanesi de çocuklarda atletizm ruhunu geliştirecek sağlıklı bir yarışmayı besleyecek e-spor ve benzeri bir takım çalışmalarıdır.” şeklinde konuştu.
Ailelere uyarıda bulunan Selçuk, şunları kaydetti:
“Anne babalar, çocuklarının ihtiyaçlarını hassasiyetle dikkate almalı. Yalnız kaldıklarında, problemleri çözemediklerinde, sessiz bir şekilde feryat ettiklerinde neler yapılabileceği konusunda rehber öğretmenlerimizle, psikologlarımızla uzmanlarımızla birebir iletişimde olsunlar. Aksi takdirde bir çocuk eğer açık kapı bulamazsa, rahatlayacağı bir yol bulamazsa bu tür işlere yönelmektedir. Bu yönelimin ortadan kaldırılabilmesi de başta sevgili öğretmenlerimiz olmak üzere ailelerin, anne babaların ve bütün uzmanların ortak çabasıyla olur. Bu bir uzmana ya da mevzuata yöneltilebilecek bir konu değildir. Bu, toplum olarak hep birlikte omuzlamamız gereken bir konu. Bundan dolayı önümüzdeki süreçte bahsettiğim bütün açılardan bakarak bu problemleri azaltmak ve ortadan yok etmek için elimizden geleni yaptığımızın bilinmesini isterim.”