Doğa Koleji’nden LGS’de full full açıklaması: 24 Haziran’ı bekleyin

doğa-koleji-LGS

1 Haziran’da yapılan Liselere Geçiş Sınavı sonrası tüm gözler sınavda full yapan öğrencilere çevrildi. Bir milyondan fazla 8’inci sınıf öğrencisinin katıldığı sınavda 90 sorunun tümüne doğru yanıt veren öğrenciler nitelikli liselere merkezi yerleştirmede belirleyici olacak. Sınavdan sonra 3 ve 4 Haziran tarihlerinde yaptığımız LGS haberlerinde özel okulların sosyal medya paylaşımlarından yola çıkarak full yapan öğrencilerin sayısını haberleştirdik.

SADECE TUZLA KAMPÜSÜNDE BİR ÖĞRENCİ

Bilfen Koleji 27, Bahçeşehir Koleji 29, Uğur Okulları da 7 öğrencilerinin sınavda full yaptığını açıkladı. Yine gözde kolejlerin sosyal medya paylaşımlarından yola çıkarak Doğa Koleji Tuzla Kampüsü’nde eğitim gören bir öğrencinin de tüm sorulara doğru yanıt verdiğini haberleştirdik.

TURGAY TÜRKER: MEB’İ BEKLİYORUZ

Ancak Doğa Koleji’nden sınav sonuçlarıyla ilgili bir bilgilendirme aldık. Doğa Koleji Medya ve Kurumsal İletişim Direktörü Turgay Türker, kurum olarak Milli Eğitim Bakanlığı LGS’ye ilişkin resmi duyuru yapmadan (24 Haziran) erken bir açıklamayı doğru bulmadıklarını belirtti. Toplam 6130 öğrencilerinin LGS sınavına girdiğini hatırlatan Türker, full yapan öğrenci sayısıyla ilgili erken açıklamanın manipülasyona yol açabileceğini ifade etti. Dolayısıyla Doğa Koleji’nin resmi açıklamasından sonra full yapan öğrenci sayısı 64’ten çok daha yukarılara çıkacak. Geçen yıl LGS’de Doğa Koleji’nin 51 öğrencisi ilk 500 içinde yer almayı başarmıştı.

Exit mobile version