LGS ne zaman yapılacak? LGS tarihi? LGS ertelendi mi

LGS ne zaman yapılacak? LGS tarihi? LGS ertelendi mi? Pandemi döneminde eğitim hayatında zorlanan öğrencilerin aklında iki soru var. Liseye Geçiş Sınavı ne zaman yapılacak ve sınav ertelenecek mi? Milli Eğitim Bakanlığı, ise yüz yüze eğitimin detaylarını açıkladı. İşte detaylar!

LGS ne zaman yapılacak? LGS tarihi? LGS ertelendi mi? Pandemi döneminde eğitim hayatında zorlanan öğrencilerin aklında iki soru var. Liseye Geçiş Sınavı ne zaman yapılacak ve sınav ertelenecek mi? Milli Eğitim Bakanlığı, ise yüz yüze eğitimin detaylarını açıkladı. İşte detaylar!

LGS ne zaman yapılacak?

Pandemi döneminde eğitim hayatında zorlanan öğrencilerin aklında birden fazla soru var. Milli Eğitim Bakanlığı’ndan açıklama geldi. MEB, İlkokul, ortaokul ve imam hatip ortaokullarındaki yüz yüze ve uzaktan eğitimlerde ders saatinin artık 30 dakika ve teneffüslerin 10 dakika olmasına karar verdi. Bakan, Ziya Selçuk imzasıyla illere gönderilen yazılarda, ilkokul ve ortaokul kurumlarında yüz yüze eğitimle ilgili detaylar açıklandı.

Buna göre, 15 Şubat 2021 itibarıyla yüz yüze ve uzaktan eğitim faaliyetleri başladı. Türkiye genelinde koronavirüse yönelik vaka yoğunluğunun illerde farklılık göstermesi nedeniyle 1 Mart’taki Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Toplantısı’nda yüz yüze eğitime başlanacağı okul ve sınıf seviyelerine ilişkin kararlar alınarak kamuoyu ile paylaşıldı.

Sağlık Bakanlığı tarafından salgındaki durumuna göre düşük, orta, yüksek ve çok yüksek riskli olarak iller ayrıldı. Belirlenen iller ile ilgili yüz yüze ve uzaktan eğitim uygulamaları belirlendi.

8. Sınıf öğrencileri için bilgilendirme

Bütün risk gruplarındaki illerde bulunan imam hatip ortaokullarının 8. sınıflarında sınıf mevcudunun kalabalık olması ve sınıfın bölünmesini gerektiren durumlarda haftada 14 ders saati, diğer durumlarda ise haftada 24 ders saati yüz yüze eğitim gerçekleştirilecek. Bu sınıflarda haftada 14 ders saati yüz yüze eğitim yapılması durumunda Türkçe, matematik, matematik, fen bilimleri, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, yabancı dil, din kültürü ve ahlak bilgisi ve Kur’an-ı Kerim, 24 ders saati yüz yüze eğitim yapılması durumunda aynı dersler yüz yüze olacak.

Bütün risk gruplarındaki illerde bulunan ortaokulların 8. sınıflarında sınıf mevcudunun kalabalık olması durumunda ve sınıfın bölünmesini gerektiren durumlarda haftada 12 ders saati, diğer durumlarda ise haftada 22 ders saati yüz yüze eğitim yapılacağı açıklandı. Bu sınıflarda haftada 12 ders saati yüz yüze eğitim yapılması durumunda Türkçe, matematik, fen bilimleri, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, yabancı dil, din kültürü ve ahlak bilgisi dersleri, 22 ders saati yüz yüze eğitim durumunda Türkçe, matematik, fen bilimleri, T.C. İnkılap Tarihi ile din kültürü ve ahlak bilgisi dersleri yapılacak.

Yüz yüze eğitim faaliyetlerine katılmayacak öğrenciler, sınıfının konu ve işlenen bölümünün tamamından sorumlu olacak ve okullarında yüz yüze yapılacak olan ölçme değerlendirme sınavlarına katılacak.

LGS ne zaman yapılacak?

Milli Eğitim Bakanlığı, LGS’nin 6 Haziran 2021 Pazar günü gerçekleştirileceğini duyurdu. LGS 2021 başvuru tarihleri ise henüz açıklanmadı. Geçtiğimiz yılda başvurular elektronik olarak yapılmıştı. Bakan Ziya Selçuk, geçtiğimiz yıl Twitter hesabından, “7 Haziran 2020 LGS’nin başvurularını otomatik olarak yapacağız. Koronavirüs önlemleri çerçevesinde başvuru işlemlerinin uzaktan yapılabilmesi için gerekli altyapıyı hazırladık. Sınav kılavuzunu geçen yıl olduğu gibi 3 Nisan’da yayımlayacağız. Her şey planlanıyor ve yapılıyor” diye yazdı.  Bu yıl da başvuruların geçtiğimiz yıl olduğu gibi otomatik olarak yapılması beklenmektedir.

Exit mobile version