Yeni tatil düzeni öğretmenlere yaradı

öğretmen

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk okullarda yeni tatil düzeni ile ilgili geçtiğimiz günlerde açıklamalarda bulunmuş, yaz tatilini bölerek nisan ve kasım aylarında ara tatiller yapılacağını açıklamıştı.

ÖĞRETMENLER TATİL DÖNEMİNDE ÇALIŞIYOR GÖRÜNECEK

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) uygulamaya koyduğu kasım ve nisan aylarında uygulanacak ara tatiller, (18-22 Kasım 2019 ile 6-10 Nisan 2020) öğretmenler için mesleki çalışma dönemi kabul edilecek ve ek ders ücretlerinde herhangi bir kesinti yapılmayacak.

Ziya Selçuk yeni yaz tatili düzenini açıkladı -HABERİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN

MESLEKİ ÇALIŞMALARIN BİR KISMI TATİL DÖNEMİNDE YAPILACAK

Yeni düzenlemede öğretmenlerin mesleki gelişimleri de yeniden planlanacak. Buna göre, mesleki çalışmalar sene başı ve sene sonu olarak uygulanmaya devam edilecek fakat bunların bir kısmı ara tatillerde yapılmak üzere Bakanlıkça tekrar düzenlenecek.

Öğretmenlerin ara tatil dönemlerinde okullarda geçirdiği süreler ve yaptıkları çalışmalar, mesleki çalışma dönemi kabul edileceğinden ek ders ücretlerinde de herhangi bir kesinti yapılmayacak. 

SÖMESTR TATİLİ

Öğretmenler, sömestr tatilinde de (20-31 Ocak 2020) öğrencilerle birlikte ara tatile girecek.

GELECEK DÖNEMDE UYGULANMAYA BAŞLANACAK

13 haftalık yaz tatilinin iki haftasının nisan ve kasım aylarında birer haftalık ara tatil olarak planlanmasını içeren yeni çalışma takvimi, 2019-2020 eğitim-öğretim yılı itibarıyla tüm okul türlerinde ve aynı anda uygulanmaya başlanacak.

Ziya Selçuk’un tatil duyurusuna vatandaşın tepkisi -HABERİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN

Exit mobile version