ABD’li ayakkabı firmaları, Trump’a ‘ticaret savaşını durdur’ çağrısı yaptı

ayakkabı

ayakkabı

Amerika Birleşik Devletleri (AB) Başkanı Donald Trump’ın Çin’e karşı başlattığı ticaret savaşında, Çin kadar Amerikan üretici ve tüketicileri de etkinlendi.

ABD’li ayakkabı firmaları da ticaret savaşından zarar görenler arasında. Euronews’ten Tuna Altunkaya’nın bildirdiği habere göre, 173 ABD’li ayakkabı firması, konuya ilişkin olarak Trump’a mektup yazdı.

Mektupta çağrıda bulunan firmalar, ek vergi uygulanacak Çin malları listesinden ayakkabı sektörünün çıkarılmasını istedi.

DÜNYACA ÜNLÜ AYAKKABI MARKALARINDAN TRUMP’A ÇAĞRI

Aralarında Harley Davidson, Nike, Ugg, Converse gibi ünlü firmalar bulunan 173 firma, mektuplarında; yüzde 25’lik vergi artışının tüketici, şirketler ve Amerika ekonomisinde yıkıcı etki yaratacağını yazdı.

Vergi artışının tüketicilerin bütçesine olumsuz yansıyacağını kaydeden firmalar; Trump’a Çin’e karşı başlatılan ticaret savaşını durdurma çağrısında bulundu.

TÜRKİYE’DEKİ TÜKETİCİLERİ DE ETKİLEYECEK

Mektupta imzası bulunan ve Türkiye’de yaygın şekilde satış yapan markalardan bazıları şöyle; Adidas, Aldo, Asics, Cat, Clarks, Puma, Columbia, Converse, Crocs, Docker, Fila, Harley Davidson, Keds, Merrell, Nike, Reebok, Sperry, Steve Madden, Ugg, Under Armour.

Öte yandan Başkan Trump’ın kızı Ivanka Trump’ın adını taşıyan moda markasının üretimi de Çin’de yapılıyordu.

Exit mobile version