Huawei’yi banlamanın Google’a maliyeti: 425 milyon dolar

Dünya teknoloji devlerinden Google’ın Huawei telefonlarındaki Android lisansını askıya alması yalnızca Huawei yöneticisi ve kullanıcılarını düşündürtmüyor. Google da karaları bağladı bağlayacak.

Çin’in telekominikasyon devi Huawei dünyaya kafa tutuyor. Apple’ı yakalayan Samsung’a göz kırpan Huawei, ABD’nin kurbanı oldu. Huawei’nin ana vatanı Çin’e Washington yönetiminin açtığı ticaret savaşında Huawei başta olmak üzere Çinli birçok telefon markasının yanı sıra üreticiler ve markalar etkilendi.

GOOGLE 500 MİLYON ANDROID KULLANICISINI KAYBEDECEK

Büyük başın büyük derdi olur diye boşa dememişler. En büyük zararı görecek olan ise Amerikalı marka Google. ABD yönetimin koyduğu Çin ile ticaret yasağına uyma kararı alan Google, Huawei’nin lisansını askıya aldı.

Dünyanın en çok akıllı telefon satan şirketi Huawei’yi kaybetmek Google’ı epeyce bir sarsacak. Zira Huawei’nin 500 milyon kullanıcısı bulunuyor. Bu aynı zamanda 500 milyon Android kullanıcısı demek.

ABD karara 90 günlük bir erteleme verse de, Huawei işbirlikçilerimizle çözüm arayışımız sürüyor dese de birkaç yıllık sürkülasyon çalışmalarının ardından Huawei’nin yüz milyonlarca telefonunda Google ürünleri olmayacak. Dolayısıyla Google buradaki kazancını kaybedecek.

GOOGLE, HUAWEI YASAĞINDAN 425 MİLYON DOLAR ZARAR EDECEK

Geçtiğimiz yıl Play Store üzerinden 7 milyar dolar gelir elde eden Google, bunun 388 milyon dolarını Huawei telefonlarından sağlamıştı.

Uzmanlar Google’ın zararının bunlarla sınırlı olmadığını kayedediyor. Google ile Huawei’nin işbirliğini dondurmasının Google’a maliyeti 425 milyon dolar olacak.

Exit mobile version