Yurt dışı siparişlerinde vergi muafiyeti kaldırıldı

vergi muafiyeti

vergi muafiyeti

Yurt dışı alışverişini internet üzerinden yapanları üzen haber… Bedeli 22 Euro’yu aşmayan ürünlere tanınan vergi muafiyeti kaldırıldı.

Alibaba ya da Amazon gibi uluslararası elektronik ticaret şirketleri aracılığıyla ürün sipariş edenler vergi ödeyecek.

YÜZDE 18-20 GÜMRÜK VERGİSİ ÖDENECEK

Avrupa Birliği ülkelerinden getirtilen ürün siparişlerine yüzde 18, diğer ülkelerden alınan ürünlere ise yüzde 20 gümrük vergisi uygulanacak.

15 GÜN SONRA YÜRÜRLÜĞE GİRECEK

15 gün sonra yürürlüğe girecek yeni kararın ardından posta ve kargo yoluyla gelen tüm gönderilere, bedeli ne olursa olsun yüzde 18-20 oranında gümrük vergisi uygulanacak.

2016’DAKİ VERGİ DÜZENLEMESİ

20016 yılında bedeli 75 lira üzerindeki ürünlere 22 Euro vergi getirilmişti. 75 lira altındaki ürünler ise vergiden muaftı.

BAKAN BERAT ALBAYRAK VERGi MUAFiYETi SİNYALİ VERMİŞTİ

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak,  27 Şubat’ta yaptığı açıklamada yurt dışındaki e-ticaret sitelerinden gelen ürünler için yeni vergi sinyali vermişti.

Albayrak, geçtiğimiz yıl Türkiye’ye sadece bir ülkeden 26 milyon 0-2 kilogram arası posta geldiğini söylemişti. Albayrak şöyle devam etmişti:

“O incecik zarflardan neler çıkıyor neler. E vergi nerede? Benim aynı ürünü üreten üreticim vergi veriyor. Hop geliyor zarfın içinde vergi yok, uygulama yok, yasallık yok… Vergi politikalarında suistimalleri de göz önünde bulunduracak şekilde bu yıl çok güçlü refleksler vereceğiz.”

Exit mobile version