Türkiye’nin en çok konut satılan ilçeleri

en çok konut satılan ilçeler

en çok konut satılan ilçeler

Türkiye’de en çok konut satılan şehirleri mega kentler. En çok 3 büyükşehirde satılan konutlar belli ilçelerde de ayrıca yoğunlaşıyor. Şehir bazında en çok konut satışı yapılan İstanbul’da olurken İstanbul’da da Esenyurt ilçesi öne çıkıyor.

TÜRKiYE’DE KONUT SATIŞININ YÜZDE 20’Sİ İSTANBUL’DA GERÇEKLEŞTİ

Nüfus ve konut yatırımının bir hayli yoğun olduğu İstanbul her yıl olduğu gibi bu yılda en konut satılan şehir oldu. İçinde bulunduğumuz yılın ilk 3 ayında İstanbul’da 48 bin 57 konut satıldı. Ülke genelinde toplam konut satış rakamı ise 256 bin 433 olarak açıklandı.

İstanbul’un ardından en çok konut satılan şehirler sırasıyla Ankara, İzmir, Antalya ve Bursa oldu.

İlçe bazında ise İstanbul’da en çok konut satılan ilçe ise Esenyurt oldu. Yılın ilk 3 ayında 7 bin 107 konut el değiştirdi. Esenyurt’ta bu kadar çok satış olmasında, ilçede konut projelerinin oldukça bol olması ve fiyatların diğer ilçelere göre daha makul olması etkili oldu.

SATIŞTA BİRİNCİ OLAN ESENYURT, STOKTA DA BİRİNCİ

Esenyurt’un satılan konutların yanı sıra konut stoğu ile de lider konumda bulunuyor. Esenyurt’un ardıdan en çok konut satışı yapılan ilçeler sırasıyla; Pendik, Sancaktepe, Başakşehir, Kadıköy ve Beylikdüzü.

İstanbul’da yılın ilk 3 ayında en az satışın gerçekleştiği ilçe Beykoz oldu. Beykoz’da bu süre içinde yalnızca 72 konut satışı yapıldı. Beykoz’u son sıraya götüren sebep ise, ilçede konut stoğunun oldukça zayıf olması ve konsept olarak villa ağırlıklı olan konutların fiyatlarının yüksek olması…

Beykoz’dan sonra en az satışın yapıldığı ilçeler yine konut stoğunun oldukça kısıtlı olduğu ilçeler oldu. Bu ilçeler sırasıyla Beyoğlu, Güngören, Bayrampaşa, Beşiktaş ve Sarıyer.

ANKARA’DA İSTANBUL’UN YARISI KADAR SATILDI

Yılın ilk 3 ayında Ankara’da satılan 25 bin 94 konutun, 3 bin 785’i Keçiören’de satıldı. Keçiören’in ardından en çok konut satışı yapılan Ankara ilçeleri sırasıyla Mamak(3 bin 745) Çankaya (3 bin 690), Yenimahalle (2 bin 664), Altındağ (2 bin 283) ve Sincan (2 bin 143).

Ankara’da en az konut satışı yapılan ilçe ise 2 bin 101 konut ile Etimesgut oldu.

İZMİR 3. SIRADA

Türkiye’nin 3. büyükşehri İzmir, konut satışında da 3. sırada yer aldı. İzmir’de bu yılın ilk 3 ayında satılan 14 bin 564 konutun bin 921’i Buca ilçesinde satıldı. Diğer en çok konut satışı yaşanan ilçeler, bin 500 ile Karşıyaka, bin 472 ile Çiğli, bin 152 ile Torbalı, 945 ile Karabağlar, 886 ile Menemen, 819 ile Bornova ve 701 ile Konak olarak sıralandı. 634 konutun satıldığı Bayraklı ilçesi ise en az satışın yapıldığı İzmir ilçesi oldu.

Exit mobile version