19 Mayıs törenlerinde İYİ Parti ve HDP yok

19 mayis

19 mayis

Cumhurbaşkanı Türkiye ittifakı söylemini eyleme dönüştürdü. Bağımsızlığın ilk adımının, 19 Mayıs 1919’un 100. yılında Samsun’da yapılacak devlet törenlerine CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ‘nu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i, MHP Lideri Devlet Bahçeli’yi, Saadet Partisi Lideri Temel Karamollaoğlu’nu davet etti. HDP ise davetli değil.

ERDOĞAN’DAN SÜRPRİZ HAMLE

Erdoğan’ın Türkiye İttifakı söylemine MHP Lideri karşı çıkmış, “Cumhur İttifakı’ndan yana tavır gösterin” demişti. Erdoğan, tavrını gösterdi. Millet İttifakı’yla beklenen yakınlaşma bugüne kadar sağlanmadı. CHP Lideri’ne linç girişimi sonrası Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nu aramadı. İstanbul seçimlerinin gölgesinde liderler arasındaki gerilim sürerken Cumhurbaşkanı’ndan sürpriz bir hamle geldi. 19 Mayıs 1919’un, Atatürk’ün Samsuna ayak bastığı, kurtuluş mücadelesini başlattığı günün 100. yılında Erdoğan, muhalefet liderlerini Samsun’daki devlet törenlerine davet etti.

KILIÇDAROĞLU OLUMLU YANIT VERDİ

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 19 Mayıs davetine olumlu yanıt verdi. 15 Temmuz sonrası Yenikapı’daki buluşmadan sonra bir büyük buluşmada daha yan yana olacak ikili. Erdoğan, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i de davet etti. Akşener teklifi ‘geç yapıldığı ve devlet ciddiyetiyle bağdaşmadığı’ gerekçesiyle geri çevirdi. Temel Karamollaoğlu da önceden planlanmış iftar davetlerini gerekçe göstererek Samsun’daki törenlerde olamayacağını Cumhurbaşkanlığı’na bildirdi.

BAHÇELİ PROGRAMINI DEĞİŞTİRDİ

Erdoğan’ın muhalefet liderlerini davet ettiği resmi törende Cumhur İttifakı’nın küçük ortağı Devlet Bahçeli de olmayacaktı. MHP kaynakları, “Davet geldi ama programda görünmüyor” dedi. Ancak daha sonra Bahçeli programını değiştirerek Samsun’a gitme kararı aldı. Erdoğan HDP’ye ise Samsun için davet göndermedi.

LİDERLERİN 19 MAYIS PROGRAMLARI

ERDOĞAN

Etkinlikler çerçevesinde 19 Mayıs Pazar günü saat 13.30’da Samsun Tütün İskelesi’nde (Kurtuluş Yolu) 16 Mayıs’ta İstanbul’dan yola çıkan Piri Reis gemisi ile Samsun’a gelen gençler tarafından Samsun’a ulaştırılan ve yine Dragon Bot yoluyla Samsun’a getirilen bayraklar Sayın Cumhurbaşkanımıza takdim edilecektir. Bu vesileyle Sayın Cumhurbaşkanımız, burada katılımcılara ve hemşehrilerimize hitap edecektir. Ardından Sayın Cumhurbaşkanımız, Tekkeköy Yaşar Doğu Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek olan “1919 Bitmeyen Yolculuk” adlı dramatik sahne gösterisini izleyecektir. Cumhurbaşkanımız iftarını da Samsun’da yapacaktır.

KILIÇDAROĞLU

Saat 14:00’de Atakum İlçesi Yalı Kafe’de CHP MYK Toplantısı yapılacak. Bu toplantıya Kılıçdaroğlu katılacak.

15:00’de Atakum Yalı Kafe’de CHP MYK’nın 100. Yıl Bildirgesinin okunması

16:00- 19:00’da Atakum ve İlkadım Belediye ziyareti ve diğer ziyaretler

19:50’de 100. Yıl Meydanı (Emek Park) iftar yemeği

21:30’da 100. Yıl Meydanı (Atakum Emek Park) Kıraç ve Niyazi Koyuncu konseri

Exit mobile version