Afyonkarahisar iki kız kardeşin öldürülmesini konuşuyor

Afyonkarahisar bugün iki kız kardeşin öldürülme haberiyle sarsıldı. Çayüstü köyündeki evlerinde 20 yaşındaki Aysel ve 16 yaşındaki Hatice Ş. isimli kardeşler başlarından vurulmuş halde bulundu.

İki kız kardeşi kanlar içinde bulan yakınları durumu sağlık ve jandarma ekiplerine bildirdi. Olay yerine intikal eden ekipler yaptıkları kontroller sonucunda kardeşlerin hayatlarını kaybettiğini belirledi.

OLAYIN YAŞANDIĞI EV (HAYATİ KANAT/AFYONKARAHİSAR-İHA)

Yapılan incelemeler sonrasında iki kız kardeşin cenazesi Afyonkarahisar Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Olay sonrasında jandarma ekipleri kardeşlerin babası ile 2 erkek kardeşinin sorguya aldı.

Öte taraftan başlarından vurularak öldürülen kız kardeşlerin özürlü olduğu abla Aysel Ş.’nin de 5 aylık hamile olduğu öğrenildi.

TABANCA GÖMÜLÜ HALDE BULUNDU

Yaşanan olay sonrasında köyde geniş çaplı güvenlik önlemleri alındı. Gözaltına alınan anne ve baba serbest bırakıldı abi Bayram Ş.’nin sorgulanmasına ise devam edildi. Olayda kullanılan tabanca ise evin 600 metre ilerisinde gömülü halde bulundu.

Kız kardeşlerin cenazesi köy camisine getirildi ve gözyaşları arasında toprağa verildi.Cenaze törenine kızların baba ve kardeşleriyle birlikte AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, yakınları ve çok sayıda köylü vatandaş katıldı.

Kız kardeşlerin ağabeylerince 4 yıldır cinsel istismara uğradığını durumu anne babalarına söyledikleri için öldürüldüğü ortaya çıktı.

Afyonkarahisar Valiliği Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi bilgi notunda, “Elde edilen bilgiler doğrultusunda gözlem altında bulunan anne-baba ve abisi ile yapılan mülakatta; verdikleri çelişkili ifadeler ve Adlı Tıptan alınan bilgiler doğrultusunda gözlem altında bulunan abi Bayram Şahin’in maktuller ile 2015 yılından beri cinsel birliktelik yaşadığı, Aysel Ş.’nin hamile kalmasına sebep olduğu öğrenilmiştir. İstismar mağdurları olan iki kız kardeşin abileri ile yaşadıkları cinsel birliktelikleri anne ve babalarına söylemelerinden dolayı şüpheli Bayram Şahin’in bir gün önceden cinayeti planlayarak tek basına işlediğini itiraf etmiştir. Suça konu tabanca, şüphelinin yer göstermesi sonucu, olay yerinden yaklaşık 600 metre yakınında boş tarla içinde toprağa gömülü vaziyette bulunmuştur. Dinar Cumhuriyet Savcısının talimatı üzerine şüpheli 1 şahıs gözaltına alınmıştır. Gün içerisinde mevcutlu olarak Cumhuriyet Savcılığına çıkarılacaktır” denildi.

Exit mobile version