Ak Partili Bayram: İmamoğlu için FETÖ soruşturması var

Serkan Bayram

Serkan Bayram

 Ak Parti İstanbul Milletvekili Serkan Bayram CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu hakkında çeşitli iddialarda bulundu. Bu iddialar arasında en dikkat çekeni İmamoğlu hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma yürütüldüğüydü. Aydın Meclis’teki basın toplantısında şunları söyledi:

15 TEMMUZ’DA HANGİ ÜLKEDEYDİN

İmamoğlu, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının 2016/140360 numaralı hazırlık dosyasından FETÖ üyeliğiyle ilgili hakkınızda soruşturma var mı? 15 Temmuz akşamı hangi ülkedeydiniz? Eşiniz Dilek İmamoğlu’nun 16 Temmuz’da sosyal medya hesabından Aziz Nesin’in “Bir annenin çocuğu geri zekalı olsa ne yapar, hayatını ona adar. Ben de aynısını yapıyorum.” sözlerini paylaştı. Dilek İmamoğlu başta Türk halkı ve tüm İstanbullulardan özür dilemeli.

Şu anda cezaevinde tutuklu bulunan FETÖ belediye imamı Erkan Karaarslan’a danışmanlık ücreti olarak Beylikdüzü Belediyesinden 5 yıl boyunca ne kadar ücret ödendi? Bu konulara ilişkin açıklama istiyorum yoksa ben yapacağım. 15 Temmuz sonrası Beylikdüzü Anadolu Caddesi’nin isminin Ömer Halisdemir olarak değiştirilmesi teklif edildi. İmamoğlu isim enflasyonu nedeniyle reddetti. Ancak daha sonra başka bir sokağa Volkan Konak’ın isminin verilmesini kabul etti.

Beylikdüzü Belediyesinde KHK’den ihraç edilen FETÖ’cü öğretmenleri Beylikdüzü Gençlik Merkezi’nde çalıştırdınız mı? Çalıştırdıysanız kaç kişi çalıştırdınız? Savcı Selim Kiraz’ı şehit eden teröristleri öven, cenazesine katıldığınız Dicle Deli’nin babasını Beylikdüzü Belediyesinde çalıştırdınız mı? Beylikdüzü Yaşam Vadisi’nin tam ortasında bulunan alana Türk ordusu Kıbrıs’a girdiğinde, ‘Tek canlı bir Türk olmayacak’ diyen Rus Başpiskopos Makarios’un heykelini bütün tepkilere rağmen yaptırdınız mı? Heykelin açılışını Kılıçdaroğlu ile beraber yapıyor. Bu ülke, bu millet bu kadar aciz değil. Bu kadar Yunan hayranlığı da iyi değildir.

Beylikdüzü Belediye Başkanı tarafından düzenlenen ikinci vefa ödülleri töreninde, Yunan Eski Başbakanı Yorgo Papandreu’yu davet ettiniz mi? Plaket takdim ettiniz, vefa borcunuzu ödeniniz mi? Bu vefa borcunuz nedir ki vefa toplantısı yaptınız? Bugün, İstanbul’umuzun fethinin 566. yıldönümü. Fatih Sultan Mehmet Han hazretlerinin 566 yıl önce camiye çevirdiği Ayasofya’nın resmi bugün Sayın İmamoğlu Yunan basınına her demeç verdiğinde arkasında fon olarak kullanılıyor. Siz Yunan basınına verdiğiniz her demecinizde neden Ayasofya’nın resmini kullanıyorsunuz, amacınız nedir? Yoksa Başkan olduktan sonra, kiliseye çevireceğinize dair, Yunanlılara söz mü verdiniz, taahhütte mi bulundunuz? Açıklayın. Açıklamazsanız biz tüm belgeleriyle açıklayacağız.

Exit mobile version