Artvin Yusufeli’nde mühürsüz pusula açıldı

Yusufeli

Yusufeli

Artvin’in Yusufeli ilçesinde belediye başkanlığı seçimleri için yapılan itirazlar sonucunda mühürsüz kalan oy pusulası CHP’nin talebiyle ve YSK’nın onayıyla açıldı.

KAYIP 5 OY PUSULASI İÇİN CHP’DEN İTİRAZ

Artvin’in Yusufeli ilçesinde 31 Mart yerel seçimlerinde AK Parti adayı Eyüp Aytekin sandıktan 3 oy farkla birinci olarak çıkmıştı. CHP bunun üzerine 5 oy pusulasının kayıp ve şaibeli olduğu gerekçesiyle il ve ilçe seçim kurulana farklı zaman dilimlerinde itirazda bulundu.

İKİ OY PUSULASI TESPİT EDİLDİ

İl Seçim Kurulu yaptığı araştırmalar sonucunda şaibeli olan iki adet oy pusulası tespit etti. İki oy pusulası seçimin kaderini değiştirmediği için CHP’nin yapmış olduğu seçim yenileme talebi de reddedilmiş oldu.

CHP bu karar üzerine beş adet oy pusulasının kayıp olduğunu iddia ederek YSK’ya itiraz etti. YSK vermiş olduğu kararda seçmenin oy pusulasını yanında götürmüş olabileceği sebebiyle bu itirazı da reddetti.

EYÜP AYTEKİN 3 OY FARKLA KAZANDI

Mühürsüz bir zarfın olduğunu belirten CHP, mühürsüz olan zarfın açılmasını ve sonuçlara eklenmesini istedi. Talebi kabul eden YSK il seçim kurulan talimat verdi.

Açılan mühürsüz oydan da MHP çıkınca aradaki fark yine kapanmadı ve CHP’nin seçim yenileme talebi tekrar rafa kalktı. AK Partili aday Eyüp Aytekin ise 3 oy farkla kazanan isim oldu.

Exit mobile version