Akasya Aslıtürkmen dolandırıcı mağduru

akasya aslitürkmen

akasya aslitürkmen

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ile Ankara Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından vize dolandırıcılığı yapanlara yönelik 8 ilde eş zamanlı olarak operasyon yapıldı. Ünlü ve güzel oyuncu Akasya Asıltürkmen’in de şikayet ettiği suç örgütünün tuzağına onlarca vatandaşın düştüğü belirtildi.

POLİS EKİPLERİ HAREKETE GEÇTİ

Yürütülen soruşturma kapsamında vize işlemlerinde Avrupa ülkeleri için resmi aracı kurum olarak hizmet eden bazı firmaların internet siteleri ve iletişim numaralarının taklit edildiği bilgisine ulaşan polis, suç örgütünün kullandığı tüm yöntemler ile internet, telefon ve banka hesaplarındaki hareketliliği takibe aldı.

“ORGANİZE İŞLERİ İZLEDİĞİM GÜN…”

Savcılık ve polisin yürüttüğü soruşturmada vize dolandırıcılarının ağına düşenler içinde oyuncu Akasya Asıltürkmen’in de yer aldığı ortaya çıktı. Asıltürkmen, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, aracı kurum üzerinden yaptığı vize başvurusundan sonra kendisini telefonla arayan kişinin yönlendirmesi ile 440 lira ödediğini, dolandırıldığını ise başvuru ofisine gittiği sırada öğrendiğini açıklamıştı. Ofiste kendisiyle birlikte dolandırılan iki kişiyle de karşılaştığını söyleyen Asıltürkmen, yaptığı paylaşımda, “Organize İşler’i izlediğim gün resmen hayatımda ilk kez dolandırıldım.” ifadelerini kullanmıştı.

Exit mobile version