Bedirhan bebeği şehit eden terörist yakalandı

bedirhan-bebek-ve-annesi-623x423

Hakkari Yüksekova’da geçtiğimiz sene Nurcan Karakaya ve bebeği Bedirhan Karakaya ile 1 uzman çavuş ve 3 güvenlik korucusunun şehit edilmesine ilişkin saldırılara katıldığı belirlenen terörist ile birlikte bu şahsı evinde saklayan 3 zanlı yakalandı.

Hakkari Valisi İdris Akbıyık, Yüksekova Kaymakamı Ramazan Kendüzler’i ziyaret ettiği sırada gazetecilere, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince terör örgütü PKK/KCK’nın yaptığı eylemlerin faillerinin tespiti ve yakalanmasına yönelik çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Operasyonlar kapsamında terör örgütü mensubu “Azat” kod isimli Metin Daşdemir’in Yüksekova Yeniışık köyünde işbirlikçi N.T’nin evinde saklandığının bilgisinin alınması üzerine operasyon düzenlendiğini belirten Akbıyık, bu teröristin 04.00 sıralarında kıskıvrak yakalandığını kaydetti.

Yapılan aramalar sonucunda araziye gömülü şekilde 3 kalaşnikof piyade tüfeği, bu silaha ait 15 şarjör, 425 fişek, 10 el bombası, iki sırt çantası, 3 şemsiye, 3 örgüt kıyafeti, uyku tulumu, el radyosu ve panço ele geçirildiğini söyeleyen Akbıyık, konuşmasını şöyle sürdürdü.

“Terör örgütü PKK/KCK mensubu Metin Daşdemir’in yapılan sorgulamasında, 31 Temmuz 2018’de Yüksekova ilçesi Kalana Üs Bölgesi yolunu patlayıcı düzeneği ile tuzaklanarak Nurcan Karakaya ve bebeği Bedirhan Karakaya’nın şehit edilmesi, 31 Ağustos 2018’de Yüksekova Urşe bölgesinde yine EYP sonucu Uzman Çavuş Serkan Dökmeci’nin şehit edilmesi, 29 Eylül 2016’da Yüksekova ilçesi Yeniışık köyü Yukarıolukbaşı mezrasında nöbet tutan Fırat Dilce (53), Ömer Özbiçen (52) ve Kemal Özbek (36) isimli 3 güvenlik korucusunun şehit edilmesi, 26 Temmuz 2016’da Yüksekova İlçe Jandarma Komutanlığı Büyükçiftlik Komutanlığına yapılan saldırı, 2018’de Hakkari 1565 rakımlı Tepe Üs Bölgesi’ne yapılan saldırı ile saldırıya müdahale için giden birliklere yönelik Kırmızı Tepe üs bölgesinde EYP patlatılması, 21 Temmuz-3 Eylül 2018 arasında 3468 rakımlı Tepe Üs Bölgesi’ne yapılan silahlı taciz, 2018’de Yüksekova ilçesi Kolbaşı köyündeki baz istasyonuna EYP ile yapılan saldırı, 2017’de Yüksekova ilçesi girişinde bulunan Dağlıca Polis Yol Kontrol Noktası’na yapılan roketatarlı saldırı, 2018’de Van-Hakkari kara yolunda askeri konvoyların geçişi sırasında yapılan silahlı saldırı olayına katıldığı tespit edilmiştir.”

Vali Akbıyık, terörist Daşdemir ve bu kişiyi evinde saklayan N.T, F.T, İ.T isimli 3 kişinin gözaltına alındığını, ifade ve sorgu işlemlerinin ardından mahkemeye sevk edileceklerini açıkladı.

ÇOCUKLARIN ŞEHİT OLDUĞU SALDIRILAR

2015’te Bismil’de 9 yaşındaki Elif Şimşek roketatar saldırısında şehit olmuştu. Aynı sene Silvan’da 13 yaşındaki Fırat Simpil evinin önündeki saldırıda şehit düşmüştü. 2016’da ise Çınar’daki saldırıda 3 bebek 4 ton bomba ile düzenlenen saldırıda şehit düşmüştü.

Exit mobile version