Cemile Sultan Korusu’nda kesilen ağaçlara ilişkin İTO açıklama yaptı

ito

İstanbul’un kültürel varlıkları arasında yer alan Cemile Sultan Korusu’nda ağaç kesildiğine dair medyada yer alan haberler ile ilgili, korunun işletmesini yapan İstanbul Ticaret Odası (İTO) Vakfı açıklamada bulundu.

İlk olarak Odatv’nin servis ettiği haberde Üsküdar İlçesinin Kandilli Mahallesinde bulunan koruda birçok ağacın kesilerek “katliam” yapıldığı öne sürüldü.

İlk olarak İTO’dan bilgi alamadığını belirten Odatv, daha sonra İTO’dan gelen bir açıklamayı yayınladı.

İTO “TEHLİKE ARZ EDEN AĞAÇLAR” DİYOR

Açıklamaya göre, İTO, İstanbul Orman Bölge Müdürlüğüne başvurarak korudaki tehlike arz eden ağaçların kesilmesi ve bölgeden uzaklaştırılması konusunda izin istedi.

İstanbul Bölge Müdürlüğü, İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi Öğretim Üyelerinin hazırladığı Ağaç Rölöve Planı ve Teknik Raporuna göre yalnızca tehlike arz eden ağaçların kesilerek alandan uzaklaştırmasına izin verdi. İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü ayrıca, kaldırılan ağaç sayısı kadar Boğaziçi florasına uygun fidan dikilmesi ve çalışmaların teknik raporla bildirilmesi yönünde karar verdi.

AZİZ YILDIRIM DA DAHİL OLDU

Çevre sakinleri bölgede 200 kadar ağacın kesildiğini söyledi. Bölgede ikamet eden eski Fenerbahçe Spor Kulübü başkanı Aziz Yıldırım ise 247 ağacın kesildiğini savunarak tepki gösterdi.

Yıldırım, konuyla ilgili Boğaziçi İmar Müdürlüğü’ne ve İstanbul Valiliğine şikayet dilekçesi yazdı.

CEMiLE SULTAN KORUSU’NDA KAÇ AĞAÇ VAR?

Ancak İTO’nun Odatv ile paylaştığı belgelerde, arazide 244 ağaç olduğu ve bunlardan yalnızca tehlike arz edenlerin bölgeden uzaklaştıralacağı ifadeleri kullanıldı.

Öte yandan İstanbul Ticaret Odası ve İTO Vakfı Başkanı Şekib Avdagiç açıklamasında Odatv’ye de sert çıktı.

Haber yapmadan önce koru yetkilileriyle iletişim kurarak bilgi teyidinde bulunmasını arzu ettiklerini bildiren Avdagiç, “Koru dahilinde yasa dışı ve özellikle sizin dikkat çekmek için haberinize başlık yaptığınız gibi “ağaç katliamına” yönelik bir eylem olmamıştır.” dedi.

Exit mobile version