Eşini sokak ortasında pompalı ile vurmuştu, baskı altındaydım dedi

eşini-sokak

Eşini sokak ortasında pompalı tüfek ile vuran cani koca bugün hakim karşısındaydı.

KADIN BACAĞINDAN VURULDU

Kocaeli İzmit’te yaşanan olayda Sami K, eşi Gülbeyaz K.’yı sokak ortasında abisi ile aldattığı iddiasıyla kovalamaya başladı. Öfkeli kocasını elinde tüfekle görünce kaçmaya başlayan kadın yol kenarındaki spor salonunun önündeki kafeteryaya sığınmak istedi. Bu sırada 2 el ateş eden kocası tarafından bacağından vuruldu.

ÇALIŞANLAR OLAYA MÜDAHALE ETTİ

Kanlar içinde yere yığılan kadını gören kafeterya çalışanlarından biri saldırgan kocanın üzerine atladı ve silahı aldı. Çalışanlar 112 Acil Servis ekiplerine de haber verdi. Bu sırada kadının bacağına tampon yaptılar.

EŞiNi SOKAK ORTASINDA VURAN CANİ: BU İŞ BURADA BİTMEZ

İhbarın ardından olay yerine gelen polis ekipleri Sami S.’yi gözaltına aldı. İlk müdahalesi olay yerinde sağlık ekipleri tarafından yapılan Gülbeyaz K. ise, Kocaeli Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesine kaldırıldı.

Gözaltına alınan Sami K., Kocaeli Adliyesine sevk edildi. Polis eşliğinde adliyeye götürülen şahıs, ‘Neden eşinizi yaraladınız?’ sorusuna, ‘Bu iş burada bitmez, namus meselesi’ yanıtını verdi.

Adliyedeki ifadesinin ardından şahıs tutuklanarak cezaevine gönderildi.

eşini sokak ortasında pompalıyla vurdu

 “ABİMİN EŞİ BANA ARAMA KAYITLARINI GÖSTERDİ, İNANMADIM”

Eşini sokak ortasında vuran Sami K. bugün Kocaeli 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıktı. Duruşmaya Gülbeyaz K.’nin avukatı da katıldı. Gülbeyaz K. tedavisi nedeniyle duruşmaya katılamadı.

Sami K. duruşmada eşini aslında öldürmek istemediğini söyleyerek korkutmak istediğini anlattı.

Sami K., “2010 yılında karıştığım bir suç sebebiyle cezaevine girdim. Olayın yaşandığı dönemde açık cezaevinden izinli olarak çıkmıştım. Olaydan daha önce ağabeyimin eşi, S.K. ile eşim arasında ilişki olduğunu söylemişti. Bu durumdan dolayı boşanmak üzereyken eşimin öyle bir şey yapmadığını söylemesi üzerine ben vazgeçtim. Ağabeyimin eşi bana arama kayıtlarını gösterdi, buna rağmen inanmadım” dedi. 

SES KAYDINI DUYUNCA POMPALI İLE BULUŞMAYA GİTTİ

Yaşanan olaydan dolayı pişman olduğunu belirten Sami K. abisinin eşinin ses kayıtları gönderdiğini daha sonra pompalı tüfek alarak eşi ile buluşmaya gittiğini anlattı:

“Ağabeyimin eşi olay günü bir ses kaydı gönderdi. Ses kaydında ağabeyim ile eşimin konuşması vardı. Ses kaydını duyunca eşimi arayıp buluşmak istediğimi söyledim. Daha sonra bana ait olan pompalı tüfeği alarak buluştuğumuz yere gittim. Buluştuğumuz yerde beklerken eşim geldi. Elimdeki tüfeği görünce panikle koşmaya başladı. Ben de koşmamasını söyleyerek sinirle korkutmak amaçlı ateş ettim. Koşmaya başlayınca sinirle yaralamak için ayağına ateş ettim. Yere düştü. Bir şahıs araya girdi. Ben de silahımı bıraktım. Amacım öldürmek değildi, korkutmak istemiştim, pişmanım.”

“BENİ BIRAKIN ABİ NAMUS DAVASI”

Olay günü sanık Sami K.’yi durdurarak elinden tüfeği alan A.K. ise Sami K’nın “Beni bırakın abi namus davası” dediğini söyledi:

“Olay günü elinde tüfek olan sanığın mağdureyi tüfekle kovaladığını gördüm. Bir el ateş etti, isabet etmedi, ikinci ateş ettiğinde mağdurenin ayağından vurulduğunu gördüm. Araya girerek şahıstan silahı bırakmasını istedim. O da, ‘Beni bırakın abi, namus davası’ dedi. Sonra ben yardım istedim. Sonra mağdurenin ayağını iple bağlayarak tampon yaptık. Silahı alarak polis ekiplerine teslim ettik.”

SUÇU BASKI ALTINDA İŞLEMİŞ

Tanığın dinlenmesinin ardından sanık avukatı Sami K.’nin suçu baskı altında işlediğini belirterek, annesi, ağabeyinin eşi ve olay yerinde bulunan vatandaşların tanık olarak dinlenmesini talep etti.

Mahkeme heyeti, duruşmayı ileri bir tarihe erteleyerek, tanıkların ve Sami K.’nin ayağından vurduğu Gülbeyaz K.’nin bir sonraki duruşmada dinlenmesine karar verdi.

Exit mobile version