Evde siyanür deneyi: 2 ölü, 3 yaralı

siyanür

İzmir’de kimya öğrencisi olduğu öğrenilen bir genç, internetten satın aldığı potasyum siyanür ile evde deney yaparken ailesi ile birlikte zehirlendi.

Dokuz Eylül Üniversitesi Kimya bölümü öğrencisi Mahmut Can Kalkan, evde deney yaparken, kardeşi Emir Can Kalkan’ın siyanürlü karışımı devirdi.

İNTERNETTEN SiYANÜR ALIP DENEY YAPMAK İSTEDİ

Yere dökülen siyanür baba Mehmet Kalkan, anne Fatma Kalkan, Emir Can Kalkan, Mahmut Can Kalkan ve Mehmet Taha Kalkan’ın zehirlenmesine neden oldu.

Zehirlendiklerini anlayan aile, durumu sağlık ekiplerine bildirdi. Olay yerine sağlık, polis, AFAD ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Aile hastaneye kaldırılırken edilirken olayın gerçekleştiği evin bulunduğu apartman tahliye edilerek güvenlik önlemi alındı.

ANNE-BABA HAYATINI KAYBETTİ

Baba Kalkan, kaldırıldığı İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde, anne Kalkan ise Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde yaşamını yitirdi.

Ailenin 3 çocuğunun ise Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavileri sürüyor.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. İfadesi alınan Mahmut Can Kalkan, ilk ifadesinde, internetten satın aldığı potasyum siyanürle deney yapmak isterken yere döküldüğünü söylediği öğrenildi.

Exit mobile version