Mersin’de kalpazanlardan düşük miktardaki paraları yükseğe çeviren yöntem

Mersin’de düşük miktardaki paraların filigranlarını 100 ve 200 TL’lik banknotlara yapıştırarak ATM’lere yatıran ve gerçek para olarak çeken 4 kişi yakalandı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden biri, “Kolay değil 3 yılımızı verdik. Enflasyonu düşürecektik bırakmadınız” diyerek kendini savundu.

Mersin İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, şikayet üzerine harekete geçti.

AİLESİNİ KULLANMIŞ

K.G. isimli bir şahsı incelemeye alan ekipler, şüphelinin küçük miktardaki gerçek paraların belirli yerlerini kestiğini, sahte paralar üzerine yapıştırdığını ve bunları ATM’lere yatırarak gerçek paralara dönüştürdüğünü belirledi. Şüphelinin gerçek paraları ailesi aracılığıyla çektiğini belirleyen ekipler, ATM işlemlerinin Mersin, Gaziantep, Amasya ve Kayseri’de yapıldığını tespit etti.

TUTUKLANDILAR

Tespitlerin ardından operasyon düzenleyen ekipler K.G. ile birlikte 4 kişiyi gözaltına aldı. Şüphelilerin adreslerinde 68 adet 100 liralık sahte para bulundu. İfadeleri alındıktan sonra adliyeye sevk edilen şüphelilerden K.G. ve S.O. çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Diğer 2 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest kaldı. K.G. adliyeye götürüldüğü sırada, “Kolay değil ha 3 yılımızı verdik. Enflasyonu düşürecektik bırakmadınız” diyerek kendini savundu.

Exit mobile version