Minibüste üzeri kirli diye yere oturtulan çocuk konuştu

minibüste

Minibüste 12 yaşındaki Suriyeli Muhammed’in üzeri kirli olduğu gerekçesiyle yere oturmasını istediler. Yolculardan biri yerde otururken uyuyakalan çocuğun fotoğrafını sosyal medyada paylaştı ve tartışmalar başladı.

Olayın ayrıntıları ortaya çıktı.

Mersin Erdemli’de yaşanan olayda minibüse binen ancak üzeri kirli olduğu için değnekçi tarafından yere oturtulan Muhammed yaşadıklarını şöyle anlattı:

“DEĞNEKÇİ ‘ELBİSEN KİRLİ, YERE OTUR’ DEDİ”

“Adam bana ‘işaret ettiğim yere otur’ dedi. Neden dedim. ‘Elbisen kirli’ dedi. Bir şey olmaz dedim, parasını verdim dedim, ama adam ısrar etti, illa yere oturmamı istedi. Ben de oturdum. O zaman da uykum geldi, yattım.”

“FOTOĞRAFI ÇEKEN KADIN BENİ NEDEN YANINA OTURTMADI?”

“Değnekçi kişi koltuğa oturduğum halde çağırdı, yere oturttu. Burada oturacaksın dedi. Elbisemin yağ olduğunu, kirli olduğunu söyledi. Parasını verdiğim halde niye böyle yaptı anlamadım. Bir kadın da benim yerde fotoğrafımı çekmiş. Niye çekiyor ki, yanı boştu, yanına beni niye oturtmadı.”

4 KARDEŞİ VE BABASI İÇİN ÇALIŞIYOR

Muhammet H. babasının kaza geçirdiğini ve 1 yıldır çalışamadığını, 4 kardeş olduklarını ve kendisinin en büyükleri olduğunu anlattı. Muhammed ailesi için nerede iş bulsa çalıştığını söyledi.

“Nerede iş bulsam orada çalışıyorum. Belirli bir yerde çalışmıyorum. Ekmeğimi arıyorum, nerede iş bulsam gidiyorum. Biz 4 kardeşiz. Ben en büyükleriyim. 6 yıldır buradayım. Babam hasta, ameliyat oldu. Kendisi asansör ustası. Düştü, yaralandı, ameliyat oldu. 1 senedir çalışmıyor. Okula gidiyordum, 2 sene okudum ama 1 yıldır gidemiyorum.”

“OKUMAK İSTİYORUM”

Muhammed, “Allah razı olsun Türkiye’ye geldik. Türkiye’ye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da teşekkür ediyorum. Bana yardım eli uzatırlarsa okumak isterim. Babam kaza sonucu ameliyat olduğu için 1 senedir oturuyor. Bize yardım etseler çok sevinirim.” diyerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslendi.

Exit mobile version