Kuzey Irak’ta havanlı saldırıda bir asker şehit oldu

mehmet köklü

Irak’ın kuzeyinde PKK’lı teröristlerle girilen çatışma sonucunda Uzman Onbaşı Mehmet Köklü şehit oldu.

Milli Savunma Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, şu cümleler kaydedildi:

“Irak’ın kuzeyinde devam eden operasyonlar esnasında PKK’lı teröristlerle çıkan çatışmada bir kahraman silah arkadaşımız şehitolmuştur. Teröristlerin bulunduğu bölge, ateş destek vasıtalarıyla atış altına alınmıştır. Bölgede hava destekli operasyonlara devam edilmektedir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır dileriz.” 

ASKERİ TÖREN DÜZENLENDİ

Mehmet Köklü için Hakkari Dağ ve Komando Tugayında tören düzenlendi. Köklü’nün Türk bayrağına sarılı naaşı alana getirildi ve saygı duruşunda bulunulduktan sonra dua edildi.

Şehit Köklü’nün cenazesi diğer askerler tarafından helikoptere götürüldü. Törene Hakkari protokolü eksiksiz katılırken şehidin naaşı Yozgat’a gönderildi.

SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Yozgat İl Müftüsü Salih Sezik tarafından kıldırılan cenaze namazında şehidin naaşı toprağa verildi. Anne Köklü yakınlarına “Bir oğlum daha var, onu da göndereceğim. Ben de gideceğim, dik durun, ağlamayın.” dedi.

Exit mobile version