Rehin alınarak evi soyulan Sarar’dan ilk açıklama

Geçtiğimiz günlerde silahlı ve maskeli 3 hırsız tarafından eşiyle birlikte rehin alınarak evi soyulan Sarar Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Cemalettin Sarar olayın ardından ilk kez konuştu.

Sabah gazetesinden Yavuz Donat’a yaşadıklarını anlatan Sarar, yüzleri maskeli olarak eve giren 3 silahlı şahsın, önce silahlı tehdit ile Sarar ve eşinin elleri ve ayaklarını plastik kelepçeyle bağladı. Sarar’dan önce 1 milyon dolar ve 1 milyon euro isteyen gaspçılar, evde para olmadığını öğrenince bu kez iş adamı darp etti.

ÜSTÜNE ÇIKIP ÇİĞNEDİLER

Kasayı açmak isteyen ancak anahtar olmadığı cevabını duyunca öfkelenen hırsızlar, Sarar’ın üstüne çıkarak çiğnemeye başladı. İşkencenin üzerine kasanın anahtarını vermek zorunda kalan Sarar, altın, pırlanta, zümrüt gibi ziynet eşyalarını çantaya doldurdu. Sarar’ın cebinde bulunan 2 bin 600 lirayı da aldı. Hırsızlar ancak alacak başka bir şey bulamayınca çifti bırakıp kaçtı.

Cemalettin Sarar, fabrika arazisinde bulunan eve giren 3 kişiyi kimsenin fark etmediğini belirterek evi iyi bilen biriyle bağlantılı olduğunu düşündüklerini ifade etti.

HIRSIZLAR, 7 GÜVENLİK GÖREVLİSİNİ ATLATTI

Evin bahçesinde 30 kadar köpek olduğunu ancak olay saatinde köpeklerin kapalı bir yerde tutulduğunu belirten Sarar, fabrika ve evin güvenliğinde görevli olan 7 güvenlik elemanının olayı fark etmediği, ancak kaçarken gördüğünü söyledi.

Soyguncuların birinin kadın olduğunu belirten Sarar, şahısların sürekli “milyon dolar” diye bağırdığını belirtti. Eşinin acımasızca dövüldüğünü kaydeden Sarar, evliliklerinden bu yana hediye gelen ve kendisinin hediye aldığı mücevherlerin çalındığını anlattı. Sarar, plastik kelepçeleri makasla keserek kurtulunca polisi aradıklarını açıkladı.

KASANIN YERİNİ BİLİYORLARDI

Zehra Sarar ise, soyguncuların kasanın yerini sormamalarından kasanın yerini bildiklerini anladığını aktardı.

Büyük korku yaşadıklarını anlatan Zehra Sarar, şükür kurbanı kestiklerini belirtti.

2 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Öte yandan Eskişehir yerel medyasında yer alan haberlere göre, soyguncuların kendi aralarında Bulgarca yada benzeri bir dil ile konuştuğu öğrenildi.

Şehir genelinde eş zamanlı çok sayıda operasyon düzenleyen güvenlik güçleri, Sarar çiftinin evinde çalıştığı iddia edilen Moldova uyruklu IuliaI D. adlı kadını Yalova’da gözaltına alarak Eskişehir’e getirdi.

Olaya karıştığı iddia edilen bir erkek şüpheli de Eskişehir dışında operasyonla yakalandı. Polis ekiplerinin çalışmaları sürüyor.

BULGARİSTAN’DA YAKALANDILAR

Geçtiğimiz gün saat 17.00 saatlerinde Bulgaristan’a yeşil renkli olduğu bildirilen hafif ticari araçla geçiş yapan 4’ü kadın olmak üzere 7 kişi, Bulgar polisince takibe alındı. Şahıslar, Kardam Sınır Kapısı’ndan Romanya’ya geçecekleri sırada, Bulgar polisi tarafından yakalandı.

Moldovalı 4’ü kadın 7 şüpheli, Türkiye’nin isteği üzerine başkent Sofya yakınlarındaki Busmantdi Yabancılar Kapalı Cezaevi’ne götürüldü.

TÜRKİYE’YE TESLİM EDİLMELERİ BEKLENİYOR

Öbür taraftan Bulgaristan’dan Romanya’ya geçmek üzereyken yakalanan 7 şüphelinin iadesi için Türkiye’nin çalışmalarının sürdürüldüğü belirtildi. Şüpheli şahısların Bulgaristan’da ki işlemlerinden sonra ülkeye teslim edilmesi bekleniyor.

“ÖNCEDEN PLANLI”

Sarar Grubundan da bir açıklama yapıldı. Grup açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Yönetim Kurulu Başkanımız Cemalettin Sarar ve eşi Zehra Sarar Eskişehir’deki konutlarında önceden planlı olduğuna yönelik bulgular taşıyan bir saldırıya uğradılar. Saldırganların yakalanması konusunda emniyet güçlerimiz her türlü çabayı gösteriyor ve gelişmeleri de bizimle sürekli paylaşıyorlar. Bu süreçte başta Valimiz Özdemir Çakacak ve Eskişehir İl Emniyet Müdürümüz Engin Dinç olmak üzere bütün emniyet teşkilatına gösterdikleri üstün çaba için teşekkürlerimizi sunarız. Bu hain saldırı sonrası medya mensuplarına, ailemize gösterdikleri ilgi ve anlayış için de teşekkür ederiz. Dünyanın ve Türkiye’nin her yerinden geçmiş olsun dileklerini paylaşan tüm siyasi liderlerimize, bakanlarımıza, milletvekillerimize, her mevkideki askerlerimize ve tüm dostlarımıza yanımızda olduklarını hissettirdikleri için en içten şükranlarımızı sunuyoruz”

Exit mobile version