Şerafettin Cantürk Büyükçekmece’de yakalandı

Şerafettin Cantürk, Büyükçekmece’de bir villaya yapılan operasyon sonucunda kıskıvrak yakalandı. Hakkında netleşmiş hapis cezası olan ve 6 senedir aranan, öldürülen silah ve uyuşturucu kaçakçısı Behçet Cantürk’ün yeğeni Şerafettin Cantürk, işlemleri bittikten sonra cezaevine götürüldü.

Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri “uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma veya sağlama” ve “kasten öldürme” suçlarından aranan firari Cantürk’ün Büyükçekmece’de bir villada olduğu bilgisine ulaştı. Villaya baskın düzenleyen ekipler firari şahsı gözaltına aldı.

behçet-cantürk
Behçet Cantürk

Emniyetteki işlemleri biten Cantürk, İstanbul Anadolu Adalet Sarayı’na sevk edildi.

Emniyette işlemleri tamamlanan Cantürk, İstanbul Anadolu Adalet Sarayı’na götürüldü. İnfaz Bürosu’ndaki işlemleri tamamlanan Cantürk, Kartal H Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu’na gönderildi.

ŞERAFETTİN CANTÜRK OLAYI

Sakarya Sapanca’da 1994 senesinde cansız bedeni bulunan silah ve uyuşturucu kaçakçısı Behçet Cantürk’ün yeğeni Şerafettin Cantürk, 2000 senesinde Kadıköy 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından, 1996 senesinde Kadıköy Kızıltoprak’ta iki kişinin ölmesi ve bir kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan otopark baskını davasında, “kasten öldürme” suçundan dolayı 35 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Cantürk, 2010 senesinde koşullu salıvermeden yararlandı ve serbest bırakıldı.

Cantürk, 2013’te “uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma veya sağlama” suçundan dolayı 10 yıl hapse ve 60 bin TL para cezasına çarptırılmıştı. Bu ceza ile Cantürk için verilen koşullu salıverilme kaldırıldı.

Bu olay sonrasında Cantürk için İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 24 yıl indirimsiz cezasının uygulanması için yakalama kararı çıkartıldı.

Şerafettin Cantürk’ün aynı zamanda İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından “suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma” suçundan yargılandığı ve araması olduğu anlaşıldı.

Exit mobile version