Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde aralarında arazi anlaşmazlığı nedeniyle husumet olan İzol aşiretine mensup iki aile arasında cumartesi günü çıkan ve 4 kişinin öldüğü, 5 kişinin yaralandığı silahlı kavgaya ilişkin 6 kişi gözaltına alındı.
Zozan İzol (42), Mustafa Serdar (24), Meral İzol (42) ve Hakkı İzol (49) silahlı kavgada hayatını kaybetti.
Yusuf Rojhat İzol, Cihan İzol, Serhat Ferman İzol, Cemal İzol ve Mehmet Metin İzol ise yaralandı.
Ayrıca yaralılar hastaneye yakınları tarafından götürülmek istendi. Ancak bu sırada meydana gelen trafik kazasında da Rıdvan Buluş (30), Serdar Delen (31) yaşamını yitirdi.
6 ÖLÜ, 6 YARALI, 6 GÖZALTI
Siverek Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma çerçevesinde kavgaya karıştığı tespit edilen 4’ü hastanede yatan yaralı olmak üzere 6 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.
Yaralıların haricindeki diğer 2 kişi ise İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince gözaltına alındı.
Kavgada hayatını kaybedenlerden otopsi işlemleri tamamlanan Rıdvan Buluş, Zozan İzol ve Meral İzol’un cenazeleri, ailelerine teslim edildi.
Rıdvan Buluş, Zozan ve Meral İzol ile kavga sonrası yaşanan trafik kazasında hayatını kaybedenlerden Seydo Endez’in cenazeleri, aile kabristanlığına defnedildi.
Öte yandan gözaltına alınanlardan 3 kişinin tutuklandığı öğrenildi.