Atıf Özbey “Milli Görüşçüler Ayrılıyor”

Milli görüşçü, gazeteci Atıf Özbey, Haymana mutabakatını Ülke Tv Arka Plan programında değerlendirdir.

Saadet Partisi’nin altılı masada yer alması ve Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu cumhurbaşkanı adayı olarak göstermesi özellikle Milli Görüş camiasında tepkiyle karşılanıyor. Haymana mutabakatı heyetinden bir açıklama yapıldı. O açıklamada Saadet Partisi yönetimi davasına ihanet etmiştir. denildi. M. Mustafa Yıldızı’ın hazırlayıp sunduğu Ülke Tv Arka Plan programına konuk olan Milli Görüşçü gazeteci Atıf Özbey, Haymana Mutabakatı üzerine değerlendirmelerde bulundu. 

Atıf Özbey, gazeteciliğinin yanında deneyimli bir siyasetçi uzun yıllar Milli Görüş içerisinde yer almış. Özbey, “Rahmetli Erbakan hoca ile Saadet Partisi’nin kuruluşundan 2017 yılına kadar hizmette bulundum. Recai Kutan Bey’in Özel Kalem müdürlüğünü 4 yıl yaptım. Sayın Karamollaoğlu da o zaman genel başkan yardımcısıydı aynı komisyonda dış ilişkiler komisyonunda 12 yıl birlikte çalıştık. Şimdi Saadet Partisi’nin geldiği noktada sayın Karamollaoğlu, bir devlet ve siyaset adamının ötesinde bu hareketin içinde olan birisi olarak başka söyleyeceğimiz bir şey yok. Ancak milli görüşçü Saadet Partili eski Refah, Milli Selamet, Milli Nizam, Fazilet ve ve bugünkü Saadet AK Parti yeniden Refah Partisi, Hüda Par, Büyük Birlik Partisi bunlar neye göre bir seçimde oy kullanır. İnancının emrettiği şekilde oyunu kullanılır. Ekonomi konuları, deprem var birçok konuda dış politika, iç politika, güvenlik politikaları ama sonunda oyunu verirken açık konuşmak lazım inancı ne emrettiyse onu kullanır” dedi.

 

Atıf Özbey: Şimdi Saadet Partisi önünde Cumhuriyet Halk partililer kime dediler ‘Türkiye laiktir laik kalacak’ kime atıyorlar bu sloganı? 

Mustafa Yıldız: 28 Şubat’ın özellikle Refah Partisi’nin kapatılma sürecindeki sloganı değil miydi?

Atıf Özbey:  Erbakan hocayı gördükleri yerde Cumhuriyet Halk partililer bu sloganı atmışlardır. Her yerde hocaya büyük hakaretler etmişlerdir. O dönemde Türkiye Büyük Millet Meclisi danışmandım. Bugün Erbakan Hoca çok iyiydi Allah rahmet eylesin deyip anma programlarına katılan başta sayın Kılıçdaroğlu olmak üzere Cumhuriyet Halk Partililer ne hakaretler yapıyorlardı. Refah Partisi’ni biz mi kapattık. Fazilet Partisi’ni Recai Kutan bey gibi mülayim bir devlet adamının başında olduğu partiyi kim kapattı. Milli selamet Partisi’nden dolayı 12 Eylül hareketini yaptılar. Milli Nizam Partisi 1 yıl ancak siyasi hayatta kalabildi. Bütün bu partileri kapatmalarının odak noktası hiç merak ediliyor mu? O attıkları slogan, Türkiye laiktir laik kalacak.

Mustafa Yıldız: Siz o slogandan rahatsızsınız, bir çok kişi gibi ama Saadet Partisi yönetimi rahatsızlık duymuyor mu? 

Atıf Özbey: İçten içe bugün itibariyle ne kadar üzüntülü olduklarını ne kadar kahr olduklarını, özellikle o slogandan dolayı.  Cumhuriyet Halk Partisi’nin elinde laiklik Türkiye’de dinsizlik olarak uygulanmıştır. Cumhuriyet Halk Partisi’ne karşı bir düşmanca bir tavrı olarak kullanmıştır bütün müesseseler Kur’an kursları İmam Hatipler.  Dolayısıyla bugün sadece bir göz boyanmaktadır. Sayın Kılıçdaroğlu besmeleyi çekip arkasında ben İstanbul sözleşmesini geri getireceğini söylemedi mi? 

Saadet Partisi Davaya İhanet Etti

Şu anda Oğuzhan Asiltürk Allah rahmet etsin onunla hareket eden bütün milli görüşçüler bu deklarasyona imza attılar. Kılıçdaroğlu’na oy vermeyeceklerini milli görüşçü bir adaya oy vereceklerini beyan ettiler. Rahmetli Oğuzhan Asiltürk’ün kongre istediğini biliyorsunuz. Temel Bey karşı aday gösterecekti, kesinlikle Parti yönetimin değişmesini istiyordu partinin kendi milli görüş çizgisinden saptığını çok açık ortaya koydu. İki gün önce Ümraniye Refah Partisi Belediye Başkanı Mehmet Bingöl abi ile beraberdim. Çok net söyledi, bugüne kadar Saadet partisindeydi. Saadet Partisi’nin üyesiydi istifa etti.

Mustafa Yıldız: Kemal Kılıçdaroğlu Saadet Partisi önünde aday gösterildiği o konuşma besmele çekerek başladı. Konuşmalarında Allah diyor peygamber diyor besmele çekiyor. Mesela Bunlar nasıl değerlendiriyorsunuz? Bunlar sizi ikna etmiyor mu?

Atıf Özbey: İşte bu anlamda da ben Cumhuriyet Halk partililere teşekkür ediyorum onlar da aşağıdan Türkiye laiktir laik kalacak diye sloganı atıyorlar. Onlar açısından da bir bunalım milli görüşçüleri Saadet partililer açısındanda. Onlar Mücahit Kılıçdaroğlu diyor onlar da bilinçli bir şekilde bağırıyorlar Türkiye laiktir laik kalacak. Geçmişte Erbakan Hocam bize çok anlatmıştır. Allah taksiratını affetsin Süleyman Demirel Kur’an-ı Kerim’i önüne koyar kürsüsü de sonra da fötrünü çıkarıp üzerine koymuştur. En çok o besmeleyi çekiyordu. Çıkıp başörtüler ila örtünmek istiyorlarsa Suudi Arabistan’a gitsin dedi. Sayın Kılıçdaroğlu’nun ne farkı var yani merhum Demirel’den.

Mustafa Yıldız: Söz konusu ittifakın içerisinde Saadet Partisi  önünde Temel bey açıkladığında ilk ne hissettiniz?

Atıf Özbey: Temel Bey yıllarca Saadet Partisi ,Refah Partisi, Fazilet Partisi adında Türkiye Büyük Millet Meclisi konuşma yaparken CHP’liler Sivas katili diye sıra kapaklarına vuruyorlardı. Bugün illa öyle olmak zorunda değiller ama kendisi çok iyi biliyor. O konuşurken aşağıdan başka bir versiyonuyla CHP’liler Türkiye laiktir laik kalacak diyor. Bundan dolayı Temel Bey görevden alınmış Refah Partisi Sivas Belediye başkanıdır. Bunların hepsi yaşandı.

Exit mobile version