AYM’den Ahmet Altan’a ret

Ahmet Altan

FETÖ’nün medya yapılanması davasında tutuklu olarak yargılanan Ahmet Altan, “tutuklama tedbirlerinin hukuki olmaması”, “gazetecilik faaliyetinin tutuklamaya konu edilmesi” iddiasıyla Anayasa Mahkemesine bireysel başvuruda bulunmuştu. Mahkeme hak ihlali görmedi.

Eski Zaman gazetesi yazarı ve FETÖ üyeliğinden tutuklanan ve sonra tahliye edilen Ali Bulaç’ın başvurusu da görüşüldü. Anayasa Mahkemesi, Bulaç ile ilgili hak ihlali kararı verdi.

Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu, gazeteciler Ali Bulaç, Ahmet Altan ve Nazlı Ilıcak’ın bireysel başvurularını ele aldı.

İŞTE BAŞVURU GEREKÇELERİ

Gazetecilerin ayrı ayrı başvuruları şu yöndeydi:

Uygulanan gözaltı ve tutuklama tedbirlerinin hukuki olmaması, soruşturma dosyasına erişimin kısıtlanması nedenleriyle kişi hürriyeti ve güvenliği hakkının, gazetecilik faaliyeti ve ifade özgürlüğü kapsamındaki eylemlerin tutuklamaya konu edilmesi nedeniyle ifade ve basın özgürlüklerinin ihlal edildiği…

KARARLAR OY ÇOKLUĞUYLA ALINDI

FETÖ’nün medya yapılanmasının “darbe çağrışımı” davasında tutuklu yargılanan Ahmet Altan’a yönelik bireysel başvuruyu inceleyen Genel Kurul, hak ihlali görmedi.

Öte yandan eski Zaman gazetesi yazar ve editörlerinin FETÖ üyeliğinden yargılandığı davada tutuklanan fakat tahliyesi edilen Ali Bulaç’ın bireysel başvurusunda hak ihlali kararı verildi.

Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu, kararları oy çokluğuyla aldı.

NAZLI ILICAK’A DA RET

Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu daha sonra FETÖ’nün medya yapılanmasının “darbe çağrışımı” davasında tutuklu yargılanan Nazlı Ilıcak’ın bireysel başvurusunu incelemek için toplantı. Kuru, Ilıcak’ın başvurusunda hak ihlali görmedi. Karar oy çokluğuyla alındı.

Exit mobile version