Bahçeli’den Atatürk’lü oy oranı hesabı

Bahçeli

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Antalya’da MHP’li il başkanları ve belediye başkanlarıyla kampa girdi.

Açılış konuşması yapan MHP Lideri Bahçeli’nin gündeminde yerel seçim süreci vardı.

31 Mart seçimlerinden sonra kötü niyetlilerin açığa çıktığını vurgulayan Bahçeli, Cumhur İttifakı’nı karalamak için organize bir şebekenin türediğini ifade etti.

MHP’nin yerel seçimlerde aldığı 18,81 oy oranını diline dolayarak AK Parti ile aralarını açmak isteyenlerin varlığına dikkat çeken MHP Lideri, Cumhur İttifakı’nın hisarlarında gedik açmak için el ovuşturanların olduğunu kaydetti.

“ATATÜRK’ÜN DOĞUM TARİHİ KADAR OYUMUZ VAR”

“Halep oradaysa arşın sandıkta, YSK’nın tespitlerindedir” diyen Bahçeli, MHP’nin oy oranının yüzde 18,81 olduğunu, bu oranın Atatürk’ün doğum tarihi olduğuna dikkat çekti.

MHP’NİN 40. YILI HESABI

Bahçeli 2009’da MHP’nin 40. Yıldönümünü şöyle hesaplamıştı: 2009 rakamındaki iki sıfırı silin. Kaldı mı 29. 2 ile 9’u toplayın 11 yapar. 11’le 29’u toplayın. 40 yapar. Ve işte Milliyetçi Harekat Partisi’nin 40. Yıldönümü. Bunlar tesadüf olamaz.

5 HARFLİLER TANIMLAMASI

Bahçeli 31 Mart seçimleri öncesi muhalefet liderlerine 5 HARFLİLER olarak seslenmişti. Kemal Kılıçdaroğlu, Meral Akşener ve Temel Karamollaoğlu’nu hedef almıştı.

ZİLLET İTTİFAKI DENKLEMİ

31 Mart seçimleri için şu hesabı yapmıştı: Cumhur İttifakı X+Y=Z formülü ile Zillet İttifakı’nı alt edecektir. Formülü şöyle açıklayabiliriz. Ak Parti’nin 24 Haziran’da aldığı oy X, MHP’nin aldığı oy da Y. Buradan hareketle X+Y=Z. Yani Cumhur İttifakı yani yüzde 52. Buradan devam edecek olursak X+Y=Z formülü Zillet İttifakı’nı yenecektir.

19 MİLYON OY HESABI

MHP lideri 6 Aralık 2010 tarihinde de şu hesabı yapmıştı: Her ülküdaşıma bir görev düşüyor. Hayatında MHP’ye hiç oy vermemiş ilkokuldaki 5 arkadaşını bulacaksın. Ortaöğretimdeki 5 arkadaşını bulacaksın. Askerliğinizi yaptığınıza göre 5 asker arkadaşınızı bulacaksın. Mahalleden 5 arkadaşını bulacaksın, sokaktan da 4 arkadaşını bulacaksın. Toplayın 24. 49 milyon seçmen var. Bunu 24’e bölerseniz ortaya çıkan rakam ülkücülerin oy temin etmesini gerektiren hane sayısını verir. Demek ki 19 milyon alabilirsek MHP iktidar olur. Bu inandırıcı olmayan bir hesap mı? (MHP 2011 seçimlerinde 5 milyon 586 bin oy aldı.)

EKMELEDDİN İHSANOĞLU ÜÇGENİ

Bahçeli 2014’teki cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde de şu hesabı yapmıştı: Türkiye’de seçmen gerçeği yüzde 64 ve yüzde 36’lık iki üçgenden oluşuyor. Yapılması gereken bu iki üçgen içinden en fazla oyu alacak bir aday çıkarmak. (MHP o seçimde CHP ile birlikte Ekmeleddin İhsanoğlu’nu aday gösterdi. (İhsanoğlu seçimde yüzde 38.44 oy alarak ikinci oldu.)

Exit mobile version