Başakşehir evinde Göztepe’ye kaybetti

Başakşehir

Galatasaray’ın Konyaspor’a karşı kazanması durumunda ligde liderlik el değiştirecek.

Haftalardır liderliğini koruyan Başakşehir, Spor Toto Süper Lig’in 30. haftasının ilk maçında Göztepe’yi evinde misafir etti. Beşiktaş’a kaybeden daha sonra Rizespor ile berabere kalan lider Başakşehir, İzmir ekibi Göztepe’ye 2-0 kaybederek şampiyonluk yolunda sarsıldı.

LİDERLİK ELDEN GİDEBİLİR

Kendisini takip eden Galatasaray ve Beşiktaş ile aradaki farkı açan fakat son 3 haftada kötü sonuçlar alarak rakiplerini şampiyonluk yarışına yeniden dahil eden Başakşehir, liderliği kaybetme riski ile karşı karşıya.

VAR GOLÜ İPTAL ETTİ

Karşılaşmanın 7. dakikasında Jerome’nin şık golüyle 1-0 yenik konuma düşen Başakşehir, 45. dakikada Visca ile skoru eşitlese de VAR incelemesinin ardından gol iptaliyle şoku yaşadı.

85. dakikada Serdar Taşçı’nın topu kaybetmesiyle rakip takımın kale sahasına ilerleyen Deniz Kadah yaptığı başarılı vuruşlar maçın skorunu buldu. Böylelikle Başakşehir evinde İzmir ekibine 2-0 mağlup oldu.

Böylelikle 62 puanda kalan Başakşehir, şampiyonluk yarışında büyük darbe aldı. Bu arada 30 puana yükselen Göztepe, ligde kalmak için umutlarını yeniden yeşertti.

GALATASARAY’IN LİDERLİK HESAPLARI

Galatasaray 29 Nisan Pazartesi deplasmana giderek Konyaspor ile karşılaşacak olan Galatasaray, rakibini yendiği takdirde averaj farkıyla liderlik koltuğuna oturacak. Son 4 haftaya lider girerse şampiyonluk iplerini eline alacak olan Galatasaray, 31. haftada Beşiktaş ile, 33. haftada da Başakşehir ile Türk Telekom Arena’da oynayacak.

Exit mobile version